Novice

Vabimo vas, da do 0,5 % dohodnine namenite delovanju našega kluba

Ljubljana, 16. december 2020: Spoštovani starši in prijatelji KRG Narodni dom Ljubljana! Radi bi vas opozorili, da lahko do 0,5 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje izbranih nevladnih organizacij. Zakaj je ne bi namenili našemu klubu?

V dneh iztekajočega se leta, v dneh, ki jih uokvirjajo darovanja vseh vrst, ne pozabimo na šport.

Vabimo vas, da do 0,5 % dohodnine namenite delovanju našega kluba

Zaradi donacij, namenjenih od dohodnine, davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena. Do konca tekočega leta se morate odločiti komu in v kakšnem deležu boste donirali do 0,5 % vaše dohodnine za tekoče leto in o tem obvestiti davčno upravo. Če svoje odločitve iz prejšnjega leta ne boste spreminjali, vam ni treba storiti ničesar!

Če tega že niste storili, lahko še vedno izkoristite možnost in del svoje dohodnine namenite našemu Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana. V preteklih letih je to storilo že precej staršev. Veseli bomo, če se pridružite tudi vi.

V primeru, da se za donacijo odločite, smo za vas pripravili obrazec (“Obrazec del dohodnine”) z že vnesenimi podatki upravičenca – imenom kluba ter davčno številko.

Davčni zavezanci lahko posameznemu upravičencu namenite 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine.

Vse, kar morate storiti je, da izpolnite obrazec z vašimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine, ki ga namenjate klubu KRG Narodni dom Ljubljana, ga natisnite in podpisanega odnesite ali pošljite na pristojni davčni urad. Slednje lahko storite tudi preko sistema e-Davki (https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo) ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Vsem, ki boste namenili del dohodnine Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana se najlepše zahvaljujemo!

Tanja Ploj, predsednica

 

KRG Narodni dom Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. - prikaži podrobnosti