Vpis

Programi ritmične gimnastike pri nas

Ker je pri nas glavno vodilo ljubezen do ritmike, smo pripravili več trenažnih programov, znotraj katerih bo vsaka deklica našla pravega zase:

To je začetni program, namenjen našim najmlajšim, starim med 3 in 5 let. Program poteka 1x ali 2x tedensko po 1 uro, izvajamo pa ga na OŠ Oskarja Kovačiča ali v posameznih vrtcih (po dogovoru, kjer se lahko oblikuje skupina vsaj 5 deklic).

Program je namenjen učenju osnovne koordinacije telesa, spoznavanju osnovnih gimnastičnih prvin (počep, preval, prstanček, most, …), 2x letno pa s posebno skupinsko koreografijo staršem na letnih nastopih pokažemo naš napredek.
Učenje poteka pod budnim nadzorstvom naših trenerk vadnic, ki poskrbijo, da je vadba prijetna in zabavna, predvsem pa varna.

Tu deklice razdelimo v dve skupini.
Prva skupina je namenjena deklicam, ki že nekaj let trenirajo pri nas v klubu in so stare med 7 – 9 let. Deklice počasi postajajo prav ritmičarke, trenirajo 3x – 4 x na teden. Vsaka ima svojo vajo brez rekvizita, nekatere pa se že učijo tudi svojih prvih vaj z rekviziti. So redne udeleženke domačih, regionalnih in mednarodnih tekmkovanj v bližnji in malo bolj daljni okolici.

Vse tiste, ki pa se šele pri teh letih odločijo, da se bodo začele spoznavati z ritmično gimnastiki in tiste, ki še niso prepričane, da bi ritmiki posvetile več svojega časa, pa nadaljujejo s treningi osnovnih ritmičnih prvin s telesom in rekviziti 2x – 3x na teden.

To je naša največja skupina. V njej so dekleta vseh starosti in velikosti, z različno dolgo zgodovino v ritmiki. Nekatera so se z ritmiko spoznala že pri štirih letih, nekatera pa šele pri 15. V tej skupini so dekleta razdeljena v več kategorij, glede na njihovo starost: deklice (od 9 – 11 let), kadetinje (od 11 do 13 let), mladinke (od 13 – 15 let) ter članice (od 15 let naprej).

Rekreativne ritmičarke pri nas trenirajo od 2x – 5x na teden – pogostost treningov in dneve, ko treninge obiskujejo, si določijo same oz. po posvetu trenerjev in staršev. Treningi v povprečju trajajo po 3 ure, izvajamo jih večinom v Gimnastičnem centru Vič, vsak teden pa je za trening na voljo 5 – 6 različnih terminov.

Dekleta se učijo zahtevnejših prvin s telesom in rekviziti, vsaka pa si izbere enega ali dva rekvizita, s katerimi se jim sestavi koreografijo na željeno glasbo in s katero dekleta tekmujejo (ali pa samo nastopajo, odvisno od želja in ambicij posameznice). Dekleta se udeležujejo različnih lokalnih in mednarodnih tekmovanj, tekmujejo lahko v individualni vaji, v paru, v trojki ali v skupini 4 – 6 deklet. Vsako leto se dekleta pomerijo tudi na državnem prvenstvu.

Rekreativna ritmika je namenjena vsem, ki si želijo lepega in zdravega telesa, uživajo v gibanju na svojo najljubšo glasbo, se rade izražajo z gibanjem in se rade družijo s svojimi vrstnicami.

Ta skupina je namenjena mlajšim deklicam, starim od 5 – 7 let. Treningi potekajo 1x – 3x na teden na OŠ Oskarja Kovačiča ali v Gimnastičnem centru Ljubljana. Tu se deklice učijo že napredne koordinacije telesa, premikanja po prostoru, prvin plesa in premikanja po glasbi. Spoznavajo se z nekaterimi rekviziti ritmične gimnastike (kolebnica, žoga, obroč), naučijo se svojih prvih ritmičnih vaj brez rekvizita. Tiste bolj ambiciozne se lahko že udeležijo tekmovanj v bližnji okolici.

Treningi potekajo pod nadzorstvom naših trenerk, še vedno pa je glavni poudarek na zdravem in zabavnem razvoju gibalnih sposobnosti, fleksibilnosti in koordinacije.
2x letno pripravimo skupinsko koreografijo (ali več njih), ki jo staršem pokažemo na letnih nastopih.

Tekmovalna skupina je najbolj zahtevna skupina. V njej so dekleta stara od 9 do 20 let, ki redno trenirajo skoraj vsak dan v tednu. Tu se dekleta učijo kompleksnih gibov s telesom in zahtevnih težin z rekviziti. Tudi tu so dekleta razdeljena v 4 osnovne kategorije: deklice (od 9 – 11 let), kadetinje (od 11 z 13 let), mladinke (od 13 – 15 let) ter članice (od 15 let naprej).

Obvladati morajo vsaj 4 osnovne rekvizite ritmične gimnastike (obroč, žoga, kiji, trak, kolebnica), saj se običajno tekmuje s štirimi rekviziti hkrati.

Treningi so zelo raznovrstni, saj se dekleta 2x tedensko učijo osnov baleta, 1x tedensko osnov modernega plesa, 1x tedensko pa imajo posebno stabilizacijsko vadbo, s katero razvijajo globoke mišice trupa in nog, s katerimi lažje in varneje izvajajo kompleksne gimnastične gibe.
V klubu dajemo namreč poseben poudarek prav na pravilnem in uravnoteženem razvoju telesa v smislu moči in gibljivosti, saj se le tako lahko izognemo neželenim poškodbam, dekletom pa omogočimo varen in zanesljiv razvoj.

Poleg skrbnega razvoja telesa pa veliko pozornost posvečamo tudi psihološki pripravi otrok na tekmovanja. Ritmika je namreč poseben šport, ki od otrok zahteva zrelost in vrhunsko psihološko pripravo že v najstniških letih. Zato redno sodelujemo z več priznanimi slovenskimi in tujimi strokovnjaki na področju psihologije v športu, saj je zelo pomembo, da so dekleta opolnomočena, samostojna in samozavestna na svoji tekmovalni poti.

Vpis

Pri nas imamo široko odprta vrata za vse ljubitelje ritmične gimnastike in za vse, ki boste to šele postali! Če še ne veste, ali je ritmična gimnastika prava izbira za vas, nas pokličite ali nam pišite na spodnje kontakte – z veseljem bomo vam in vaši deklici predstavili ta čudoviti šport in olajšali odločitev.

Kontakt

Če pa ste že odločeni, da boste svojo deklico vpisali v naš klub, nikar ne odlašajte, temveč izpolnite spodnjo prijavo na povezavi:

Vpis

Cenik sezone 2023/2024

Cenik za klub

Letna vpisnina (velja za vsakega člana ne glede na število tedenskih vadb, plačilo enkrat letno)

 • Letna vpisnina: 60€

Začetna in nadaljevalna skupina:

 • vadba 1x tedensko (60 ali 90 minut): 44€
 • vadba 2x tedensko: 66€
 • vadba 3x tedensko: 77€
 • vadba Euro School Ljubljana: 27€

Rekreativno-tekmovalne skupine (kategorija A1):

 • vadba 1x tedensko: 44€
 • vadba 2x tedensko: 77€
 • vadba 3x tedensko: 88€
 • vadba 4x tedensko: 99€
 • vadba 5x tedensko: 110€

Tekmovalne skupine (kategorija A):

 • mlajše deklice: 99€
 • deklice: 110€
 • kadetinje: 121€
 • mladinke: 132€
 • članice: 132€

Cenik za krožke

Letna vpisnina (plačilo enkrat letno)

 • Letna vpisnina: 25€

Vadnine:

 • 1x tedensko (45 minut): 22€
 • 1x tedensko (90 minut): 44€
 • 2x tedensko (90 minut) 66€

Za letno plačilo vadnine v enkratnem znesku upoštevamo 10% popust.

V primeru, da vadbo obiskujeta dva otroka iz iste družine, priznamo 10% popusta na nižjo mesečno članarino.

Poleg mesečne članarine je potrebno na začetku leta poravnati tudi letno vpisnino (enkratni znesek, ki se plača ob začetku vsake sezone).

Mesečni prispevek za vadbo se poravna na osnovi računa, ki ga pošljemo po elektronski pošti. Plačilo je za pretekli mesec.

Vadba poteka skozi celo šolsko leto. V času počitnic in praznikov je treningov običajno manj, oziroma so skupine združene – vadba skupine je lahko na drugi lokaciji in v drugem terminu.

Mesečni obrok za vadbo je preračunan na število ur v celotnem vadbenem obdobju (šolsko leto), zato so mesečni obroki enaki za vsak mesec ne glede na različno število ur v posameznem mesecu.

Mesečni prispevek se ne spremeni, v kolikor se deklica ne udeleži vadbe zaradi kakršnihkoli obveznosti (šola v naravi, tečaj plavanja, izleti ipd) oz. bolezni.

Mesečno plačilo vadbe je pavšal, tako da se posameznih izostankov od mesečne vadnine ne odšteva. Vadbe se ne zaračuna le izjemoma, če je otrok prenehal z vadbo na začetku meseca (in smo dobili pisno izpisnico) oziroma je bil odsoten cel mesec zaradi bolezni. Deklica lahko po dogovoru tudi nadomesti zamujene treninge v drugi skupini, v tem primeru obveznost plačila seveda ostaja.

Obvestilo o izpisu oziroma bolezni morate poslati na elektronski naslov: info@klubrg-narodnidom.si najkasneje zadnji dan v mesecu, ko je deklica z vadbo prenehala.

Dekleta, ki tekmujejo, bodo registrirana v uradni tekmovalni sistem panožne zveze (GZS).

Za morebitne poškodbe, katerih vzrok so nepredvidljivi dejavniki, na katere trener in društvo nimata vpliva, trener in društvo ne odgovarjata.