O klubu

Osnovne informacije

 • Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana
 • Sedež kluba: Ob dolenjski železnici 50, 1000 Ljubljana, Slovenija
 • Uradne ure za informacije: ponedeljek do petek, od 09.00 do 13.00 ure
 • Predsednica kluba: Alena Yakubouskaya
 • Strokovna vodja kluba: Alena Yakubouskaya
 • Strokovna vodja A program (mlajše deklice, deklice, kadetinje):Alena Salauyova
 • Strokovna vodja začetnice in A1 program: Ana Rebov
 • Nadzorni odbor: predsednica: Ekaterina Boldyreva, člana: Urška Baloh, Maja Štrukelj
 • Disciplinska komisija: predsednica Lucija Mak Uhan, člana: Bojan Skokič, Tjaša Prebil
 • Izvršni odbor: Tanja Ploj, Miran Pikovnik, Polona Kovač Pikovnik, Samo Uhan, Alena Salauyova, Alena Yakubovska, Ana Rebov, Špela Žorž, Boštjan Ponikvar, Neža Celarc
 • Pravilnik Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana

Zgodovina kluba

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA je eden izmed športnih klubov z najdaljšo tradicijo ne le v Republiki Sloveniji temveč tudi v širšem prostoru. Izvor društva NARODNI DOM LJUBLJANA sega daleč nazaj v leto 1863 z neprekinjenim nizom uspehov v gimnastiki. Naj predstavimo samo nekaj najbolj zvenečih imen: sloviti Miroslav Cerar, dobitnik zlatih medalj z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev, v ritmični gimnastiki nekaj večkratnih državnih in mednarodnih prvakinj ter dolgoletnih članic državne reprezentance: Vesna Gregori, Adela Lakota, Dominika Kacin, Dražena Naumovski, Monika Podpečan, Zala Zaletel, Mojca Žnidarič, Ana Petrič, Jasmina Čauševič, Elvira Dreškovič, Jasna Djordjevič, Ana Lazič, Ana Gril, Ana Rebov, Nina Vengust, Anja Čuček, Dragana Stančič… Dominika Kacin je svoje uspehe v mednarodnem merilu leta 1989 kronala z dragocenim priznanjem Mednarodne gimnastične zveze (FIG) – zlato značko, s katero se lahko pohvali le 12 Slovencev. Vse možnosti za podoben vzpon svojih uspešnih predhodnic imajo ob nadaljnjem strokovnem delu tudi državne ter mednarodne prvakinje in slovenske reprezentantke mlajše generacije, na čelu s Tjašo Šeme.

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA nadaljuje tradicijo in usmeritve, ki sta jih zastavila častna člana kluba, ustanoviteljica sekcije ritmične gimnastike, legenda slovenskega športa, profesorica Jelica Vazzaz ter prvi in dolgoletni predsednik Kluba za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA, Boris Žnidarič. Člani našega kluba smo imeli dejavno in vidno vlogo pri delu Gimnastične zveze Slovenije (GZS) in njenih organih, bili smo pobudniki nove športne discipline v slovenskem prostoru – skupinske vaje, s katero se je reprezentanca Slovenije udeležila članskih evropskih in svetovnih prvenstev.

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA skuša biti pozoren organizator in prijazen gostitelj ter že 25. leto zapored organizira tradicionalni članski, mladinski, kadetski in dekliški MEDNARODNI TURNIR MLADIH (MTM) v ritmični gimnastiki z motom znane gledališke igralke Ivanke Mežan: “Daj, ptica, peroti moji mladosti …”, ki se je uveljavil kot največje in najkakovostnejše mednarodno tekmovanje v Sloveniji. Prirediteljem turnirja, ki ga pod strokovnim vodstvom pripravljamo pretežno starši tekmovalk ter drugi prostovoljci, je v veliko priznanje in čast, da je Mednarodna gimnastična zveza (FIG) že vrsto let zapored uvrstila naš turnir v svoj uradni koledar največjih mednarodnih dogodkov.

Vzdrževanje neprekinjenega niza izjemnih uspehov, tako v domačem prostoru kot v mednarodni areni, je posledica predanega in strokovnega dela na vseh področjih in ravneh delovanja kluba. V klubu izkoriščamo bogato znanje in izkušnje trenerk najvišjega kakovostnega razreda svetovne ritmike – Belorusije. Že nekaj let z našimi dekleti delata izvrstni trenerki iz Minska, Alena Yakubouskaya in Alena Salauyova, ki jima posebno priznanje leto za letom izreka tudi Gimnastična zveza Slovenije (GZS), na tradicionalni vsakoletni podelitvi priznanj, saj ju že več let zapored nagradi kot najuspešnejši trenerki v Sloveniji. Tekmovalke vzgaja tudi v klubu vzgojena trenerka z ustrezno strokovno izobrazbo Ana Rebov, tekmovalkam pa pri boljši klasični plesni izobrazbi pomaga baletna pedagoginja Alenka Šest. Ponosni smo, da se nam je pridružila najuspešnejša slovenska tekmovalka vseh časov, Dušica Čeko (Jeremič), ki svoje bogato znanje prijazno prenaša na mlajše rodove, prav tako z najmlajšimi delajo bivše tekmovalke našega kluba Špela GalaAndrea ŽegaracAjda Mujdžič in druge. Poleg tega nam je v klubu s strokovnimi nasveti v veliko pomoč tudi najboljša slovenska mednarodna sodnica najvišjega ranga, z nazivom FIG ekspert Špela Dragaš, predsednica sodniške komisije pri Gimnastični zvezi Slovenije (GZS). Krovna mednarodna gimnastična organizacija (FIG) ji je že večkrat izkazala veliko priznanje, v letu 2004 pa bo kot edina slovenska predstavnica v ritmični gimnastiki pravico delila tudi na avgustovskih olimpijskih igrah v Atenah. Dragaševa je v svoji sodniški karieri od leta 1993 sodila že na štirih SP ter na kar sedmih evropskih prvenstvih.

Ker želimo v klubu ohraniti in izboljšati raven dela in uspehov, še bolj razširiti obseg svojega delovanja in popularizirati ritmično gimnastiko – šport, ki sočasno razvija psihofizične sposobnosti, ponosno in elegantno držo, gibalno, glasbeno in estetsko izraznost ter vzpodbuja čustveno in domišljijsko izraznost mladih deklet, smo dejavni tudi na področju promocije in trženja. Pozorno skušamo prisluhniti željam pokroviteljev in se trudimo ugoditi tudi posebnim zahtevam svojih sponzorjev, tako da imajo sponzorji veliko izbiro različnih možnosti, da prejmejo ustrezno pozornost in promocijo svojih aktivnosti v povračilo za svoje sponzorstvo, za kar bomo z vso zavzetostjo skrbeli tudi v bodoče.