Novice

Sobota v znamenju prvega prvenstvenega tekmovanja posameznic

Ljubljana, 15. februar 2020: V organizaciji Kluba za športno ritmično gimnastiko Šiška in pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije je v Gimnastičnem centru Ljubljana potekala prva prvenstvena tekma v ritmični gimnastiki. Pomerile so se telovadke prve in druge skupine ritmične gimnastike. Telovadke Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana so priborile sedem zlatih, pet srebrnih in tri bronaste medalje.

Alena Yakubouskaya in Alena Salauyova s tekmovalkami (članico, mladinkami in deklicami) Narodnega doma prve skupine ritmične gimnastike

… in tekmovalke druge skupine ritmične gimnastike Narodnega doma.

Sobotno dopoldne je bilo v znamenju tekmovanja posameznic druge skupine ritmične gimnastike:

V kategoriji kadetinj so nas zastopale Nika Gregorič Kočevar, Saša Kočargina, Maša Nemec, Zarja Urek, Staša Bojanović, Kim Kreft, Julija Vrečar, Elizabeta Kastelec, Ekaterina Križaj, Lija Švent in Ema Šiška. Kadetinje so se predstavile z eno sestavo z rekvizitom – s kolebnico, žogo ali kiji. Nika je tekmovala s kolebnico in osvojila drugo mesto. Saša je tekmovala z žogo in zasedla četrto mesto. Maša je bila s kiji prva, Zarja z žogo šesta, Staša s kiji druga, Kim z žogo deveta, Julija z žogo 13., Elizabeta z žogo 14. Ekaterina je tekmovala s kiji in zasedla četrto mesto. Lija je bila s kiji šesta, Ema pa z žogo 17.

Mladinke druge skupine ritmične gimnastike so tekmovale z eno sestavo z rekvizitom – obročem, kiji ali s trakom. V tej kategoriji so naše barve branile Katrin Jelerčič, Gaja Patricija Ličina, Lara Oštarjaš, Nika Ebrl, Pia Ilijaš, Laura Štepec Soss, Živa Ogrin in Nika Jurca. Katrin je zmagala z obročem, Patricija pa s trakom. Lara je bila četrta s kiji, Nika druga s trakom, Pia šesta s kiji, Laura 11. z obročem, Živa in Nika sta si delili deveto mesto s kiji.

Tudi članice druge skupine ritmične gimnastike so tekmovale z eno sestavo z rekvizitom – z obročem, žogo ali kiji. Iz Narodnega doma smo imeli tri predstavnice – Saro Koprivec, Kajo Artač in Lano Bahar. Sara je zmagala z obročem, Kaja pa je bila druga. Lana je tekmovala s kiji in osvojila tretje mesto.

Popoldan so se pomerile telovadke prve skupine ritmične gimnastike:

Tekmovanje so začele deklice, ki so se pomerile z dvema sestavama –  brez rekvizita in z obročem. Barve Narodnega doma so branile Alja Ponikvar, Dora Valant, Mariya Shcherbakova, Pilar Plavčak, Paula Loboda, Urša Kračman, Mylana Obdula, Julija Vilhar in Klara Norčič. V mnogoboju je bila nepremagljiva Alja, drugo mesto je osvojila Dora, tretje mesto Mariya, nehvaležno četrto pa Pilar. Paula in Urša sta si delili 12. mesto, Mylana je bila 15., Julija 17., Klara pa 22.

Mladinke so tekmovale s štirimi sestavami z rekvizitom – s kolebnico, žogo, kiji in trakom. Narodni dom so branile Daria Boldyreva, Anna Sitki, Karina Gerkman Salauyova in Polina Umnova. Daria  je osvojila prvo mesto, Anna je bila tretja. Karina je zasedla osmo mesto, Polina pa deseto mesto.

Med članicami (pomerile so se z obročem, žogo, kiji in trakom), je barve Narodnega doma zastopala Aleksandra Podgoršek in zasedla najvišjo stopničko.

Rezultati

Čestitamo!

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. - prikaži podrobnosti