Novice

Na državnem prvenstvu v individualnih sestavah naše telovadke priborile 33 odličij

Ljubljana, 5. – 6. 6. 2021: Prvi vikend v juniju se je v Gimnastičnem centru Ljubljana odvijalo težko pričakovano državno prvenstvo za posameznice v ritmični gimnastiki v vseh starostnih kategorijah. Organizator je bil tokrat KRG Šiška v sodelovanju z Gimnastično zvezo Slovenije. Naš klub so zastopale sodnice Alena Yakubouskaya, Andrea Žegarac in Ana Rebov , ter  trenerki Alena Salauyova in Aja Jerman. Ritmičarke so domov odnesle kar 33 medalj. Nekaterim telovadkam se pozna že precejšnja utrujenost, saj si zadnje obdobje tekme sledijo vsak konec tedna.

Rezultati 1. skupine:

Pri deklicah sta v absolutni razvrstitvi dosegli Paula Loboda 1. mesto in Urša Kračman 4. Na finalni tekmi po posameznih nastopih pa je Urša Kračman dosegla 2. mesto z žogo, kiji in brez rekvizita ter 1. mesto z obročem. Paula Loboda pa je zmagala s kiji, 2. je bila z obročem ter 3.  z žogo in brez rekvizita.

Pri kadetinjah v absolutni razvrstitvi so naše ritmičarke dosegle naslednje rezultate: Alja Ponikvar 2., Dora Valant 5. in Julija Vilhar 9. mesto V finalu po posameznih nastopih pa je Alja Ponikvar zmagala z žogo, kiji in trakom ter bila 3. z obročem. Dora Valant je bila 2. z obročem, 3. z žogo, 4. s trakom in 6. s kiji. Julija Vilhar pa je dosegla 8. mesto z žogo.

V kategoriji mladink je v absolutni razvrstitvi Karina Gerkman Saluyova dosegla 2. mesto, Nika Zajc je osvojila 3. mesto. V finalni razvrstitvi po posameznih rekvizitih pa je bila Karina Gerkman Salauyova 3. z žogo, 4. z obročem in trakom ter 6. s kiji. Njena sotekmovalka Nika Zajc pa je dosegla 2. mesto s kiji in obročem, 3. mesto s trakom in 4. mesto z žogo.

Članice je v absolutni razvrstitvi odlično zastopala Aleksandra Podgoršek, ki je osvojila 2. mesto. Na finalni tekmi po posameznih rekvizitih pa je zmagala kar v vseh nastopih – z žogo, kiji, obročem in trakom.

Rezultati 2. skupine:

Med kadetinjami je s kolebnico zmagala Anita Kozmus, 4. pa je bila Julija Vrečar. S kiji je bila najboljša Maša Nemec, 9. mesto pa je osvojila Lija Švent.

V kategoriji mladink so si po vrsti od 6. do 8. mesta sledile Živa Ogrin, Nika Jurca in Pija Ilijaš. Nika Kočevar Gregorič je bila z obročem 2., Zarja Urek z žogo 6. in Ema Varja Nose prav tako z žogo 9. Pri članicah s kolebnico je bila Kaja Artač 2., Gaja Patricija Ličina 3. in Špela Gašperut Pejovnik 4. Z žogo sta dosegli Lara Oštarjaš 9. mesto in Lana Bahar 12. mesto. S trakom je bila Katrin Jelerčič 3., Eva Čakš pa je dosegla 5. mesto.

Rezultati:

Vsem ritmičarkam čestitke za uspešne nastope.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. - prikaži podrobnosti