Državno prvenstvo v ritmični gimnastiki- individualno 2023

15. in 16. aprila 2023 je v Gimnastičnem centru potekalo državno prvenstvo za individualke v ritmični gimnastiki.

V soboto se je odvijalo tekmovanje mnogoboja za tekmovalke 1. skupine. Začele so deklice, kjer je Inja postala državna podprvakinja, Manca pa je osvojila odlično 3. mesto. Nadaljevale so kadetinje, kjer smo bili še bolj uspešni. Urša je postala državna prvakinja, Paula pa se je uvrstila tik za klubsko kolegico, na 2. mesto. Tudi pri mladinkah smo nadaljevali z dobrimi nastopi in tako je Alja osvojila zanesljivo 1. mesto mnogoboja, Dora pa se je uvrstila na 3. mesto. Zadnja kategorija sobote so bile članice, kjer sta tekmovali Nika, ki je osvojila 3. mesto, in Karina, ki se je uvsrtila tik pod stopničke na nehvaležno 4. mesto.

V nedeljo so s tekmovanjem v dopoldanskih urah začele tekmovalke 2. skupine. Pri kadetinjah sta se predstavili Nuša, ki je z žogo osvojila 5. mesto, in Maruša, ki je prav tako z žogo končala na 7. mestu. Pri mladinkah je Maša tekmovala v mnogoboju, saj se je predstavila z obročem in kiji, in osvojila naslov državne prvakinje. Tudi pri članicah smo imeli predstavnico v mnogoboju. Katrin se je predstavila z obročem in kiji in osvojila odlično 1. mesto. Imeli pa smo še kar nekaj predstavnic v članski kategoriji v posemeznih rekvizitih. Živa se je predstavila z obročem, kjer je osvojila 5. mesto, in s kiji, kjer je prišla do bronaste medalje. Z obročem so tekmovale še Ema, ki je osvojila 3. mesto, Manja, ki je končala na 6. in Nika na 7. mestu. Z žogo je Zarja osvojila naslov državne prvakinje, Lara je bila 5.

Popoldne se je tekmovanje nadaljevalo s finalnimi nastopi tekmovalk 1.skupine, kjer smo na osvojili kar 10 naslovov državnih prvakinj, 10 naslovov podprvakinj in 13 tretjih mest. V vajah z brez rekvizita in z obročem je Manca osvojila 2. mesto, Inja je bila 3. Z žogo se je Inja uvsrtila na 1. stopničko, Manca pa na 3. S kiji je Inja končala na 3, mestu, Manca pa je na 5. mestu žal ostala brez medalje. Pri kadetinjah je Urša zmagala z obročem, kiji in trakom, v žogi pa je osvojila 3. mesto. Paula je postala podprvakinja z obročem, žogo in s trakom, s kiji pa je osvojila 3. mesto. Alja je pri mladinkah po pričakovanjih pobrala vse naslove državnih prvakinj- torej z obročem, žogo, kiji in trakom. Dobro pa se je odrezala tudi Dora, ki je bila z obročem in kiji 3., z žogo 4., za piko na i pa je s trakom osvojila naslov državne podprvakinje. V članski kategoriji je Nika osvojila bronasto medaljo v obroču in kijih, z žogo in trakom pa je postala državna podprvakinja. Karina je bila najbljižje medalji s trakom, kjer je osvojila 4. mesto, 5. je bila s kiji in 6. z obročem.

Rezultate si lahko podrobneje odgledate na: http://ksis.eu/resultx.php?id_prop=4909

 /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a> <a href= /></a></p></div><nav role=