Prvenstvena tekma posameznic v ritmični gimnastiki

Ljubljana, 15. maj 2021: V organizaciji KRG Narodni dom Ljubljana in pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije se je po več kot polletni prekinitvi oziroma preložitvi tekmovanj v soboto, 15. 5. 2021, v Gimnastičnem centru Ljubljana odvijala prvenstvena tekma v ritmični gimnastiki med posameznicami. Naš klub je bil zopet zelo uspešen, saj so dekleta osvojila kar 13 medalj.

V 1. skupini ritmične gimnastike sta v kategoriji deklic osvojili 1. mesto Paula Loboda in 2. mesto Urša Kračman, Mylana Obdula je bila 6. ter Mariya Shcherbakova 7. Med kadetinjami sta osvojili medalji Alja Ponikvar s 1. mestom ter Dora Valant, ki je bila 3. Juliji Vilhar je pripadalo 10. mesto. V kategoriji mladink je Nika Zajc dosegla 2. mesto, Karina Gerkman Salauyova 4. ter Daria Boldyreva 8. V članski kategoriji je 1. mesto dosegla Aleksandra Podgoršek.

V 2. skupini ritmične gimnastike je med kadetinjami s kolebnico 2. mesto dosegla Anita Kozmus, Julija Vrečar pa se je uvrstila na 7. mesto. S kiji je zmagala Maša Nemec, Lija Švent pa se je uvrstila na 13. mesto. Med mladinkami so s kolebnico dosegle 4. mesto Nika Eberl, 5. Nika Jurca ter mesto za njo, na 6. mestu, Živa Ogrin. Pia Ilijaš si je priborila 8. mesto. V kategoriji mladink se je na 1. mesto uvrstila Nika Kočevar Gregorič. V vaji z žogo med mladinkami so bile uspešne Zarja Urek s 7. mestom, Staša Bojanović je bila 8. ter Ema Varja Nose 9. Največ medalj  pa so dobile članice. S kolebnico je 1. mesto osvojila Kaja Artač in 2. mesto Špela Gašperut Pejovnik. Z žogo se je Lana Bahar uvrstila na 4. mesto. S trakom pa sta bili uspešni Katrin Jelerčič, ki je bila na 1. mestu ter Eva Čakš, ki je osvojila 3. mesto.

Vsem dekletom čestitke! Prav tako pa sodnicam Aleni Yakubouski, Andrei Žegarac in Ani Rebov, ter trenerkam Aleni Salauyovi in Saši Bilić, ki so dekleta spremljale na tekmovanju.