Novice

Naše telovadke uspešne na Državnem prvenstvu v individualnih sestavah

Ljubljana, 17. – 18. oktober 2020: Pod okriljem Gimnastične zveze in v organizaciji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana je potekalo Državno prvenstvo v ritmični gimnastiki, na katerem so se pomerile posameznice. Naše telovadke so bile zelo uspešne, saj so osvojile bogat zbir odličij. Barve Narodnega doma so zastopale Nika Kočevar Gregorič, Anita Kozmus, Zarja Urek, Elizabeta Kastelec, Julija Vrečar, Maša Nemec, Lija Švent, Ekaterina Križaj, Katrin Jelerčič, Gaja Patricija Ličina, Živa Ogrin, Pia Ilijaš, Nika Eberl, Kaja Artač, Špela Gašperut Pejovnik, Eva Čakš, Lana Bahar, Nika Zajc, Alja Ponikvar, Dora Valant, Pilar Plavčak, Paula Loboda, Karin Gerkman Salauyova in Aleksandra Podgoršek. Izven kategorije so nastopale tudi Mariya Shcherbakova, Daria Boldyreva in Polina Umnova.

V imenu Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana se zahvaljujemo vsem, ki ste pomagali pri organizaciji državnega prvenstva, saj je bila le-ta zaradi epidemije covida-19 še prav posebej zahtevna. Prepričani smo, da smo s skupnimi močni izvedli tekmovanje na varen način, v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za zdravje. Zahvala in čestitke tudi tekmovalkam in strokovnim ekipam!

1. skupina ritmične gimnastike – posameznice:

V kategoriji članic je tekmovala Aleksandra Podgoršek, ki je osvojila naslov državne prvakinje. Nepremagljiva je bila tako z obročem, žogo, kiji in trakom.

V kategoriji mladink je tekmovala Karina Gerkman Salauyova in osvojila naslov državne podprvakinje. Karina je dosegla drugi rezultat s kolebnico, žogo in trakom, s kiji je bila prva. Izven kategorije sta nastopali Daria Boldyreva in Polina Umnova.

V kategoriji kadetinj je barve Narodnega doma branila Nika Zajc. V mnogoboju je bila druga, posamično pa tretja s kolebnico, druga z žogo, kiji in trakom.

Alja Ponikvar, Dora Valant, Pilar Plavčak in Paula Loboda so tekmovale v kategoriji deklic. Alja je bila v mnogoboju nepremagljiva. S sestavami s kolebnico, obročem in žogo je dosegla najvišje ocene, s sestavo brez rekvizita pa si je delila prvo mesto z Doro. Dora je bila v mnogoboju druga, ravno tako s sestavami s kolebnico, obročem in žogo. Pilar je bila v mnogoboju četrta (brez rekvizita in z obročem tretje mesto, s kolebnico šesta, z žogo četrta). Paula je v mnogoboju zasedla deveto mesto (8. m . brez rekvizita, 11. m. kolebnica, 5. m. obroč, 10. m. žoga). Mariya se je predstavila v kategoriji izven konkurence.

2. skupina ritmične gimnastike – posameznice:

Med članicami so nas zastopale Kaja Artač, Špela Gašperut Pejovnik, Eva Čakš in Lana Bahar. Kaja je tekmovala z dvema rekvizitoma – z obročem je zmagala, z žogo je bila druga. Špela je tekmovala z obročem in osvojila četrto mesto. Eva je tekmovala z obročem in kiji. Z obročem je osvojila peto mesto, s kiji je zmagala. Lana je tekmovala s kiji in zasedla šesto mesto.

V kategoriji mladink so tekmovale Katrin Jelerčič, Gaja Patricija Ličina, Živa Ogrin, Pia Ilijaš in Nika Eberl. Katrin je zmagala z obročem, Gaja je zmagala s kiji. Živa je bila s kiji peta, Pia pa šesta. Nika je tekmovala s trakom in osvojila tretje mesto.

V kategoriji kadetinj so iz našega kluba tekmovale Nika Kočevar Gregorič, Anita Kozmus, Zarja Urek, Elizabeta Kastelec, Julija Vrečar, Maša Nemec, Lija Švent in Ekaterina Križaj. Nika je s kolebnico osvojila 5. mesto, Anita je bila s kolebnico sedma. Zarja, Elizabeta in Julija so tekmovale z žogo. Zarja je bila šesta, Elizabeta sedma, Julija deseta. Maša, Lija in Ekaterina so tekmovale s kiji. Maša je bila druga, Lija peta, Ekaterina je osvojila sedmo mesto.

Rezultati 1. skupine ritmične gimnastike

Rezultati 2. skupine ritmične gimnastike

Čestitamo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

To spletno mesto uporablja spletne piškotke. Z nadaljevanjem uporabe spletnega mesta dajete soglasje za namestitev piškotkov na vašo napravo, s katero dostopate do spletnega mesta. - prikaži podrobnosti