Zgodovina / History

E-mail Natisni

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA skuša biti pozoren organizator in prijazen gostitelj ter že 23. leto zapored organizira tradicionalni članski, mladinski, kadetski in dekliški MEDNARODNI TURNIR MLADIH (MTM) v ritmični gimnastiki z motom znane gledališke igralke Ivanke Mežan: “Daj, ptica, peroti moji mladosti ...” , ki se je uveljavil kot največje in najkakovostnejše mednarodno tekmovanje v Sloveniji. Prirediteljem turnirja, ki ga pod strokovnim vodstvom pripravljamo pretežno starši tekmovalk ter drugi prostovoljci, je v veliko priznanje in čast, da Mednarodna gimnastična zveza (FIG) že vrsto let zapored uvršča naš turnir v svoj uradni koledar največjih mednarodnih dogodkov.

Vzdrževanje neprekinjenega niza izjemnih uspehov tako v domačem prostoru kot v mednarodni areni je posledica predanega in strokovnega dela na vseh področjih in ravneh delovanja kluba. V klubu izkoriščamo bogato znanje in izkušnje trenerk najvišjega kakovostnega razreda svetovne ritmike – Belorusije. Že nekaj let z našimi dekleti delata izvrstni trenerki iz Minska, Alena Jakubovska in Alena Salavjova, ki jima posebno pohvalo leto za letom izreka tudi Gimnastična zveza Slovenije (GZS) na tradicionalni vsakoletni podelitvi priznanj, saj ju že več let zapored nagradi kot najuspešnejši trenerki v Sloveniji. Tekmovalke vzgaja tudi širok krog kakovostnih v klubu vzgojenih trenerk z ustrezno strokovno izobrazbo, med drugimi tudi nekdanji dolgoletni slovenski reprezentantki v ritmični gimnastiki Ana Rebov in Špela Gala, tekmovalkam pa pri boljši klasični plesni izobrazbi pomaga tudi priznana baletna pedagoginja Alenka Šest. Ponosni smo, da se nam je pridružila tudi najuspešnejša slovenska tekmovalka vseh časov, Dušica Čeko, ki svoje bogato znanje prijazno prenaša na mlajše rodove. Poleg tega nam je v klubu s strokovnimi nasveti v veliko pomoč tudi najboljša slovenska mednarodna sodnica najvišjega ranga z nazivom FIG ekspert Špela Dragaš, sicer predsednica sodniške komisije pri Gimnastični zvezi Slovenije (GZS). Krovna mednarodna gimnastična organizacija (FIG) ji je že večkrat izkazala veliko priznanje, v letu 2004 pa je kot edina slovenska predstavnica v ritmični gimnastiki pravico delila tudi na olimpijskih igrah v Atenah. Dragaševa je v svoji sodniški karieri od leta 1993 sodila že na petih SP ter kar sedmih evropskih prvenstvih.

Ker želimo v klubu ohraniti in izboljšati raven dela in uspehov, še bolj razširiti obseg svojega delovanja in popularizirati ritmično gimnastiko - šport, ki sočasno razvija psihofizične sposobnosti, ponosno in elegantno držo, gibalno, glasbeno in estetsko izraznost, ter vzpodbuja čustveno in domišljijsko izraznost mladih deklet, smo dejavni tudi na področju promocije in trženja. Pozorno skušamo prisluhniti željam pokroviteljev in se trudimo ugoditi tudi posebnim zahtevam svojih sponzorjev, tako da imajo sponzorji veliko izbiro različnih možnosti, da prejmejo ustrezno pozornost in promocijo svojih aktivnosti v povračilo za svoje sponzorstvo, za kar bomo z vso zavzetostjo skrbeli tudi v bodoče.

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: