Najboljši športniki GZS v letu 2019

Natisni

Ljubljana, 25. januar 2019 – Gimnastična zveza Slovenije je razglasila najboljše športnice in športnike minulega leta, najboljše trenerke, trenerje, sodnice, sodnike ter društva leta. Znana so tudi imena slovenske reprezentance v posameznih starostnih kategorijah. Posebno pozornost je Gimnastična zveza Slovenija namenila tudi Špeli Kratochwill, ki je zaključila svojo športno kariero.


 

Ritmičarke, trenerke in sodnice leta 2019

V absolutni kategoriji je v točkovanju za športnico leta iz Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana drugo mesto osvojila Aleksandra Podgoršek, Maša Bajt je bila tretja najboljša v mlajši kategoriji. Naslov sodnice leta pa pripada Aleni Yakubouskaya.

Reprezentanca 2020 – ritmična gimnastika

V članski kategoriji sta se v reprezentanco uvrstili Aleksandra Podgoršek in Aja Jerman Bukavec. Trenerki reprezentance sta tudi Alena Yakubouskaya in Alena Salauyova. V mladinski kategoriji se je v reprezentanco uvrstila Karina Gerkman Salauyova.

Več: https://www.sta.si/2720648/bertoncelj-belakova-in-vedenejeva-najboljsi-po-izboru-gzs?q=%C5%A1portnik,let,gzs

 

Vsem nagrajenkam in nagrajencem čestitamo in želimo uspešno delo tudi v letošnjem letu!


Gimnastična zveza Slovenije se je na dogodku poslovila od naše dolgoletne članice, slovenske reprezentantke v ritmični gimnastiki, večkratne državne in pokalne prvakinje Špele Kratochwill. »V uspeh je poleg talenta treba vložiti veliko trdega dela, kar je bila nesporno odlika Špele Kratochwill. Nobena športna kariera ne gre samo navzgor in tudi Špelina ni šla, kljub temu je vztrajala in z odličnimi koraki stopala svojim ciljem naproti.

Na mednarodni sceni je bila vedno znana kot karizmatična in zelo energična telovadka, odlikovala se je po odličnih piruetah in težkih ter atraktivnih kompozicijah. V ritmični gimnastiki je vedno zelo uživala. Rada je potovala in spoznavala nove države, prijateljice po vsem svetu….

Špela je vedno s ponosom zastopala barve Slovenije in svojega Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom, zelo je uživala tudi v nastopih pred domačimi gledalci in navduševala na mednarodnih turnirjih MTM narodni dom. Tekmovalno kariero končuje pri 22 letih z bogati zbirko kolajn z najrazličnejših tekmovanj.

Kar sedemkrat je osvojila naslov državne prvakinje v različnih starostnih kategorijah. Skupno je na tekmovanjih doma in v tujini osvojila 175 medalj (78 zlatih, 50 srebrnih in 47 bronastih). Slovenijo je zastopala na dveh svetovnih (leta 2014 v Izmirju in 2015 v Stuttgartu) in tudi dveh evropskih prvenstvih (leta 2012 v Nižjem Novgorodu in 2015 v Minsku), številnih svetovnih pokalih in tekmah za veliko nagrado.

Ob njenih številnih uspehih je treba izpostaviti izjemni rezultat na mladinskem evropskem prvenstvu leta 2012, kjer je zasedla 11. mesto v sestavi z obročem. Kot članica je svoj največji uspeh dosegla s prebojem na predolimpijski turnir, ki je bil aprila 2016 v Riu de Janeiru. Nastop v predolimpijskih kvalifikacijah si je priboril le ozek krog telovadk, ki so si udeležbo zagotovile na svetovnem prvenstvu v Stuttgartu in so se lahko potegovale za zadnjih nekaj mest za olimpijski nastop.  …

Na njeni 15 let dolgi športni poti je Špelo zelo dejavno podpirala tudi njena družina, predvsem oči  Mile, ki je bil kar nekaj let tudi predsednik KRG Narodni dom in je ogromno prispeval k naprednemu delovanju kluba, krajše obdobje je bil vpet tudi v delovanje Gimnastične zveze Slovenije kot član izvršnega odbora. ….

Špelo je za športne uspehe nagradila tudi Gimnastična zveza Slovenije, saj jo je večkrat imenovala za najboljšo športnico leta,« je ob zaključku Špeline športne kariere v biltenu Gimnastične zveze Slovenije zapisala njena trenerka Alena Yakubouskaya.

Celoten tekst

 

KRG narodni dom Ljubljana

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: