Novoletni nastop KRG Narodni dom 2019

Natisni

Ljubljana, 18. december 2019: Ob zaključku leta smo se zbrali na tradicionalnem novoletnem nastopu ritmičark Narodnega doma, ki tudi letos niso razočarale občinstva. Z zanimivimi nastopi so ustvarile pravo praznično vzdušje. Predstavile so se z nastopi v drugačni vlogi, predvsem pa mnogo bolj sproščene, kot na tekmovanjih. Večer je minil v sproščenem in prijetnem vzdušju, z veliko spodbude, dobre volje in močnimi aplavzi.


Za nami je uspešno leto 2019, kajti članice našega kluba so ponovno sestavljale del ekipe za vsa največja tekmovanja. Na Evropskem prvenstvu v Bakuju je barve Slovenije zastopala Aleksandra Podgoršek, na Univerzijadi v Napoliju Aja Jerman Bukavec in na najpomembnejšem tekmovanju v letu 2019 Svetovnem prvenstvu v Bakuju  sta polovico ekipe sestavljali prav tako  Aleksandra Podgoršek in Aja Jerman Bukavec.

Naše tekmovalke so se udeležile tudi dveh grand prijev, štirih svetovnih pokalov in 15 mednarodnih tekmovanj. Na Državnem prvenstvu je naslov državne podprvakinje med članicami v mnogoboju osvojila Aleksandra Podgoršek, v finalih pa je postala Državna prvakinja z obročem, žogo, kiji in trakom. Aja Jerman je postala državna podprvakinja z obročem, žogo in trakom, s kiji je bila tretja. Med mladinkami je bila Ajša Uhan četrta  v mnogoboju. Zelo uspešni smo bili v kadetski kategoriji. Maša Bajt je postala državna podprvakinja v mnogoboju, ter državna prvakinja v vajah s kiji in trakom. Karina Gerkman Salauyova pa je osvojila tretje mesto v mnogoboju. Tudi v kategoriji deklici nismo ostali brez medalji po zaslugi Dore Valant, ki je osvojila tretje mesto v vaji brez rekvizita. Skupaj smo na državnem prvenstvu posamezno osvojili 16 medalj. Tudi na državnem prvenstvu v skupinskih sestavah smo osvojili kar tri naslove: naslov državnih prvakinj v kategoriji kadetinje-mladinke, naslov državnih podprvakinj v kategoriji deklice in naslov državnih prvakinj v kategoriji mlajše deklice.

Svoj primat  pa smo potrdili še z zmago na Pokalu Slovenije v individualnih sestavah v vseh treh kategorijah: v mlajših kategorijah in absolutni kategoriji  tako 1. skupine kot 2. skupine.

Članice 2. skupine Tinkara Pezdir Černe, Eva Čakš, Kaja Artač, Lana Bahar in Špela Gašperut Pejovnik so v letu 2019 postale tako pokalne kot državne prvakinje v skupinskih sestavah z obročem. Eva Čakš državna prvakinja s kiji in skupaj s Saro Koprivec, podprvakinjo  s kolebnico in obročem osvojila bron na Pokalu Slovenije individualno.

Med mladinkami imamo prvakinjo s kolebnico Špelo Gašperut Pejovnik. Lara Oštarjaš ima medalje z vseh treh najpomembnejših domačih tekmovanj: zlato s Pokala Slovenije je osvojila skupaj Gajo Patricijo Ličina in Katrin Jelerčič, srebro v paru z Gajo na državnem prvenstvu v skupinskih sestavah in bron s kiji na državnem prvenstvu posameznic.

Medalistke imamo tudi med kadetinjami. V skupinski sestavi so osvojile zlato Živa Ogrin, Nika Eberl, Nika Jurca in Brina Dolenc, med pari in trojicami so medalje dosegle še Anja Todič in Naila Nuša Žigon, ter Elizabeta Kastelec in Zarja Urek. Nika Eberl je zlatu v skupinski sestavi dodala še zlato med kolebnicami indiviudalno, Nika Jurca pa bron.

Na novoletnem nastopu pa se naše tekmovalke predstavijo v drugačni vlogi in v nekoliko bolj sproščenem vzdušju. Z nastopi v ritmu plesa, baleta in ritmike so se predstavile ritmičarke vseh starostnih kategorij – ritmičarke, ki trenirajo v Gimnastičnem centru Ljubljana, na osnovni šoli Oskarja Kovačiča, osnovni šoli Mirana Jarca, v Škofljici. Novoletni nastop pa zaključile s skupnim plesom »Twistmas«.

Konec leta je tudi čas, da se zahvalimo vsem, ki pripomorejo k uspešnemu delo naših telovadk – staršem, pokroviteljem, sponzorjem in seveda nenazadnje strokovnemu timu Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, in sicer so to strokovni sodelavci:

  • Stabilizacijska vadba: Luka Tomazin.
  • Plesna pedagoginja: Ula Javor.
  • Baletna pedagoginja: Sonja Magurjan.
  • Sodnice: Marjeta Kline Suzič, ki danes na žalost ni mogla priti, z nami pa sta Zala Zaletelj in Andreja Žegarac.
  • Trenerke druge skupine v našem klubu: Lea Golar in Anja Tomazin na žalost danes nista mogli priti, pa si ravno tako zaslužita aplavz, z nami pa so: Evita Pšeničny, Ana Lilik, Saša Bilič, Erhatič Ela, Nika Pavlina Cirman – hvala vam za vso potrpežljivost pri razvoju mladih ritmičark.
  • Za podmladek in s tem za začetnice v našem klubu skrbi Eva Cimperman.
  • Trenerka mlajših deklic prve skupine: Neža Celarc.
  • Odgovorna trenerka druge skupine, mednarodna sodnica in izjemna organizatorka in gonilna sila vsakega dogodka našega kluba: Ana Rebov.
  • Trenerka prve skupine tekmovalk v našem klubu, odgovorna trenerka mladinske slovenske rezprezentance, strokovna vodja mlajših kategorij tekmovalk prve skupine in mednarodna sodnica Alena Salauyova, ki profesionalno in neutrudno vodi naše izbrane vrste.
  • Strokovna vodja kluba KRG Narodni dom in glavna trenerka prve skupine tekmovalk v našem klubu, predsednica strokovnega odbora za ritmično gimnastiko pri gimnastični zvezi Slovenije in mednarodna sodnica visokega ranga Alena Yakubovskaya.

Drage članice kluba, cenjene trenerke in strokovni sodelavci kluba, dragi starši in cenjeni sorodniki, dragi prijatelji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom, na čudoviti poti je kdor se je zapisal iskanju lepote, iskanju lepote v stvareh, lepote v ljudeh in lepote v športu.

Vsem tekmovalkam želimo iz srca veliko športnih uspehov v prihajajočem letu in veliko užitkov ob gojenju tega čudovitega športa, ki ste mu tako predane!

Ob koncu leta želimo čudovito praznovanje Božiča in naj vam ta praznik prinese v vaše domove mir in srečo, ter vse prijatelje, ki jih imate radi in vsa darila, ki ste si jih vedno želeli dobiti. V prihajajočem letu pa vam želimo veliko dobrega, uspeha in zdravja. Srečno! In hvala, ker del zgodbe Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana.

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: