Alexandra Agiurgiuculese zmagovalka mnogoboja 32. MTM Narodni dom, Aleksandra Podgoršek tretja

Natisni

Ljubljana, 30. marec 2019 – Italijanka Alexandra Agiurgiuculese je zmagovalka mnogoboja na 32. mednarodnem turnirju v ritmični gimnastiki, 32. MTM Narodni dom. Alexandra Agiurgiuculese je slavila zmago pred Američanko Evito Griskenas in Slovenko Aleksandro Podgoršek. Domačo publiko sta poleg omenjenih navdušili tudi Aja Jerman Bukavec (osma v mnogoboju) in Anja Tomazin (uvrščena na 15. mesto). Med mladinkami je zmago slavila Ukrajinka Snizhana Oshchipko, druga je bila Američanka Esther Kiseleva, tretja pa Rusinja Mariia Cherkasoav. Barve Slovenije je med mladinkami branila Ajša Uhan, ki se je uvrstila na 16. mesto. Med kadetinjami je zmagala Američanka Gemma Gow. Druga je bila Tara Dragaš, ki je zastopala barve Italije. Tretje mesto si je priborila Izraelka Elinor Paritzki. Najboljša Slovenka med kadetinjami  in predstavnica Narodnega doma je bila Maša Bajt (12. mesto).

Vrhovni sodnik 32. MTM Ariel Milanesio, predsednik KRG Narodni dom Samo Uhan in predsednik Gimnastične zveze Slovenije Damjan Kralj v družbi FIG članske sestave 32. MTM.

Najboljša Slovenka je bila aktualna državna prvakinja Aleksandra Podgoršek, ki je zasedla tretje mesto in se uvrstila v vse štiri finalne nastope. Aja Jerman Bukavec je bila osma in se je uvrstila v tri finalna tekmovanja (obroč, žoga in trak), Anja Tomazin pa je bila 15.

Med mladinkami je barve Slovenije in Narodnega doma banila Ajša Uhan. Kljub bolezni je Ajša zbrala moči in se v mnogoboju uvrstila na 16. mesto.

Med kadetinjami je zmagala Američanka Gemma Gow. Druga je bila Tara Dragaš, ki je zastopala barve Italije. Tretje mesto si je priborila Izraelka Elinor Paritzki. Najboljša Slovenka in predstavnica Narodnega doma je bila Maša Bajt (12. mesto). Asja Pučnik (ŠD Favorit Maribor) je bila 14., Ela Polak (KŠRG Šiška) je bila 20., Daria Boldyreva 21. (KRG Narodni doma), Karina Gerkman Salauyova (KRG Narodni dom) pa 24.

Odličja je najboljšim danes podelil predsednik Gimnastične zveze Slovenije Damjan Kralj. Uradno pa smo se poslovili od dolgoletne reprezentantke Slovenije v različnih starostnih kategorijah Anje Tomazin, državne prvakinje s kiji in trakom, ki je izpolnila svojo željo in športu pomahala v slovo pred domačimi navijači.

V nedeljo bodo sledili še finalni nastopi najboljših članic, mladink in kadetinj s posameznimi orodji. Že četrto leto zapored smo priredili tudi tekmovanje v programu 2. skupine ritmične gimnastike, ki bo na sporedu v nedeljo 0b 9.00, ob 12.00. uri sledijo nastopi najmlajših v elitnem kakovostnem programu, od 15.45. ure naprej pa še finali po orodjih najboljših kadetinj, mladink in članic, ki bodo sklenile tekmovanje 32. MTM Narodni dom.

Celoten program in rezultati tekmovanja je na spletnem mestu: http://rgform.eu/event.php?id_prop=961

Siol, Sportal: https://siol.net/sportal/drugi-sporti/zmaga-agiurguculesejevi-podgorskova-na-stopnickah-32-mtm-494059

STA: https://www.sta.si/2621672/zmaga-agiurguculesejevi-podgorskova-na-stopnickah-32-mtm


Vabljeni k ogledu nedeljskega tekmovanja: https://www.moreltv.com/dogodek/2019/3/32international-tournament-rhythmic-gymnastic-day2/

Rezultati: http://172.104.246.10/resultx.php?id_prop=961


KRG Narodni dom Ljubljana

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 

 

Program so podprli: