Novoletni nastop KRG Narodni dom 2018

Natisni

Ljubljana, 19. december 2018: Ob zaključku leta smo se zbrali na tradicionalnem novoletnem nastopu ritmičark Narodnega doma, ki tudi letos niso razočarale občinstva. Z zanimivimi nastopi so ustvarile pravo praznično vzdušje. Predstavile so se z nastopi v drugačni vlogi, predvsem pa mnogo bolj sproščene, kot na tekmovanjih. Večer je minil v sproščenem in prijetnem vzdušju, z veliko spodbude, dobre volje in močnimi aplavzi.

Za nami je zelo uspešno leto. Tekmovalke našega kluba so ponovno sestavljale ekipe na največjih tekmovanjih v ritmični gimnastiki.

»Na Mediteranskih igrah v Tarragoni  sta zastopali slovenske barve Aleksandra Podgoršek in Anja Tomazin, enako kot na Svetovnem prvenstvu v Sofiji. Na Svetovnem prvenstvu je ekipa Slovenije dosegla zgodovinski  uspeh, 11. mesto ekipno. Naše tekmovalke so se udeležile  tudi dveh grand prijev, šestih Svetovnih pokalov in 15 mednarodnih tekem. Na državnem prvenstvu je naslov državne prvakinje med članicami v mnogoboju osvojila Aleksandra Podgoršek. Državna prvakinja v vaji z žogo je postala Aja Jerman, Anja Tomazin pa je osvojila naslove državne prvakinje v vajah s kiji in trakom. Med mladinkami pa je bila tretja v mnogoboju in finalih z obročem in žogo Anja Mavrič. Tudi med kadetinjami je naslov državne podprvakinje osvojila Karina Gerkman Salauyova v mnogoboju, Maša Bajt pa v vaji s kiji. Skupaj smo osvojili  16 medalj. Zmagali smo tudi na državnem prvenstvu v skupinskih vajah v kategorijah mladink in kadetinj. Svoj primat  pa smo potrdili še z zmago na Pokalu Slovenije v absolutni kategoriji.

Na Pokalu Slovenije v absolutni kategoriji so bile zlate tudi tekmovalke 2. skupine ritmične gimnastike: Tinkara Pezdir Černe, Kaja Artač in Špela Gašperut Pejovnik, njihov uspeh pa sta dopolnili še Eva Čakš in Katrin Jelerčič s tretjim mestom. Na državnem prvenstvu v individualnih sestavah so stale na zmagovalnih stopničkah Sara Koprivec, Kaja Artač, Gaja Patricija Ličina in Leja Dejak, z medaljo pa se lahko pohvalijo še Tinkara Pezdir Černe, Špela Gašperut Pejovnik, Lana Bahar, Lara Oštarjaš in Nika Eberl.

Na državnem prvenstvu v skupinskih sestavah so si srebro priborile tekmovalke treh skupin. Med njimi Gala, Kim, Ema, Tija, Alja, Dora, Pilar, Pilar, Tija, Marija in Julija. Bron pa: Paula, Klara, Urša, Mylana, Brina, Leja, Nika, Nika, Ekaterina, Ema in Živa.

Dekleta, ponosni smo na vas,« je uvodni pozdrav sklenila voditeljica Barbara Podgoršek.

Najprej so se nam predstavile tekmovalke v kategoriji deklic in prikazale delčke svojih individualnih vaj. Najmlajša Alisa brez, Pilar z obročem, Staša z žogo, Julija brez rekvizita, Alja z obročem, Maša brez rekvizita in Dora s kolebnico. Večina teh deklic je začela vaditi pod vodstvom Alene Yakubouskaya in Alene Salauyove v letošnjem letu.

Nastopili sta Julija in Lora z individualno sestavo brez rekvizita, ki vadita dva do trikrat tedensko pod vodstvom Neže Celarc.

Sledil je nastop kadetinj 2. skupine, ki so s skupinsko sestavo z obroči osvojile 3. mesto na državnem prvenstvu: Živa, Nika, Nika, Brina, Katjuša in Ema.

Nadaljevale so naše najmlajše, začetnice: Zala, Ina, Lea, Ana, Vivi, Eva, Inja, Juna, Ajna, Kim in Julija, ki vadijo pod Evinim vodstvom in so nastopile z obroči, nato pa z žogami še Neža, Manca, Pia, Mimi in Iris, ki vadijo z Niko in Ano.

Sledila je skupinska sestava kadetinj brez rekvizita, s kater so  Maša, Karina, Daša in Anna zmagale na 1. prvenstveni tekmi.

Ritmičarke iz O.Š. Škofljica so se predstavile z žogo. Nastopale so Špela, Pika, Lučka, Mila, Nely, Verica.

Kadetinje Saša, Katjuša, Anja, Nika, Živa, Ema in Nika so prikazale delčke svojih tekmovalnih sestav. Nekatere še iz  lanskih sestav, druge prvič z novim rekvizitom.

Humoristično točko z ritmičarko »lutko« sta pripravili Karina in Maša.

Naslednje so nastopile mlajše deklice 2. skupine: Ula, Hana, Ester, Anja, Nuša in Mia, ki so pridno trenirale pod vodstvom Ane Lilik.

Nastop »pokvarjen radio« sta sami sestavili Sara in Polina.

S trakom pa so se predstavile najstarejše tekmovalke – članice, aktualne državne prvakinje in pokalne podprvakinje: Aleksandra, Anja, Aja in Lara.

Sledil je nastop deklic iz 1. razreda O.Š. Škofljica. Kot snežne princeske so zaplesale Lili, Eva, Lana, Julija, Luša, Lučka, Hana, Ema in Tinkara.

Naslednjo plesno-akrobatsko točko sta nam pripravili Maša in Ajda. Maša je državna podprvakinja v vaji s kiji, Ajda pa državna prvakinja med mladinkami v skupinski vaji.

S sestavo brez rekvizita so se predstavile Amelia, Daša, Klara, Mylana, Urša in Paula, ki vadijo pod vodstvom Neže Celarc. Letos so na državnem prvenstvu osvojile 3. in 6. mesto

V skupinski sestavi z obroči, ki bo tudi njihova tekmovalna sestava, so se bodo predstavile Anita, Ema, Kim in Lija.

Sledil je plesni nastop na glasbo Believer. Točko je pripravila baletna pedagoginja Sonia Manukian. Nastopale so: Anja, Aleks, Lara, Ajša, Ajda, Polina, Anna, Daša, Maša, Karina in Sara.

V ritmih pesmi Toca toca so delčke svojih tekmovalnih sestav predstavile Eva, Gaja, Lara, Nika J, Laura, Leja, Sara. Večina je prejemnic priznanj z lanskega državnega prvenstva, a so se tokrat predstavile z novo sestavo.

Lili, Zarja, Anja, Naila Nuša in Nika prehajajo iz kategorije deklic v kategorijo kadetinj. Predstavile so osnutke nove tekmovalne sestave.

Naslednje so se nam z obroči predstavile deklice iz OŠ Mirana Jarca, ki enkrat tedensko, pod vodstvom Nike Pavline Cirman, obiskujejo krožek ritmične gimnastike.

Sledila je točka kadetinj z delčki njihovih individualnih sestav. Anna s kolebnico, Maša s kiji, Daša s trakom, Sara z žogo, Polina s kolebnico in Karina z obročem. Dekleta trenirajo pod vodstvom Alene Yakubouskaya in Alene Salauyove.

Naša dekleta imajo redno tudi ure baleta, kar pripomore k njihovi boljši telesni pripravi. Za ta del poskrbi Sonia Manukian. Z baletnim nastopom so se predstavile deklice, ki so začele z rednimi urami baleta šele letos: Staša, Sara, Dora, Pilar, Alja, Julija, Maša in Alisa.

Tinkara, Sara, Eva, Špela, Kaja in Lana bodo v tej sezoni prvič tekmovale s skupinsko sestavo brez rekvizita in jo premierno predstavile na novoletnem nastopu. Med njimi so Pokalne prvakinje in prejemnice priznanj z državnega prvenstva v posameznih sestavah.

Deklice, ki vadijo pod vodstvom Evite, so se predstavile z razigranim nastopom z žogami in brez rekvizita, ki so ga v večini sestavile same, in sicer Kim, Anita, Ema, Lija, Gaja, Živa, Arinesa in Brina.

Enkrat tedensko naša dekleta tudi plešejo. Letos pod vodstvom Aljoše. S plesno točko so se predstavile Aleksandra, Aja, Anja, Lara, Ajša, Ajda, Anna, Polina, Maša, Karina, Daša, Sara in Staša.

Gaja in Lara sta pokazali sestavo v paru, s katero sta osvojili prvo mesto na 1. Prvenstveni tekmi v lanski sezoni.

Bianka, Nina, Kaja, Lara,Eva in Pia iz O.Š. Škofljica so s pomočjo trenerke Marjance in Ane pripravile nastop s trakovi.

Kadetinje Živa, Brina, Leja, Nika, Ema, Anita, Lili, Zarja, Anja, Naila Nuša in Nika eno šolsko uro tedensko namenijo tudi plesu pod vodstvom Elene Karaseve. In za nastop pokazale, kaj vse so se naučile.

Ajša in Karina sta pripravili plesno-akrobatsko točko s kolebnico. Karina je bila na letošnjem DP druga v mnogoboju pri kad. Ajša pa je postala državna prvakinja v skupinski vaji.

Nadaljevale so deklice druge skupine, ki bodo v letošnji tekmovalni sezoni prvič tekmovale. Pod vodstvom Ane Lilik so trenirale Liza, Kaja Nia, Elena, Sara Vita, Lucija in Valentina.

Naša najboljša tekmovalka, državna in pokalna prvakinja Aleksandra Podgoršek je pripravila samostojni nastop. Za Aleksandro je zelo uspešna sezona, dosegala je odlične uvrstitve na tekmah za veliko nagrado in Svetovnih pokalih, ker ji je uspela celo uvrstitev v finale in osvojitev 6. mesta v sestavi s trakom. Svojo dobro formo je potrdila tudi na Svetovnem prvenstvu. Sedaj se že pripravlja na nove izzive.

Daša in Anna sta nam pripravili Makareno s kiji.

Urša, Paula, Mylana, Klara in Daša so nastopile s skupinsko sestavo s kolebnicami. To je bil njihov prvi nastop z rekvizitom-

V hitrem ritmu so kadetinje (Lili, Zarja, Anja, Naila Nuša, Nika, Živa, Brina, Leja, Nika, Elsa, Ema in Anita) tokrat zaplesale na glasbo kralja rock'n'rolla Elvisa. S temi koraki jih je plesna pedagoginja Elena Karaseva prvič seznanila šele prejšnji teden.

Dogodek so z delčki svojih individualnih sestav sklenile naše najstarejše tekmovalke: Ajda z žogo, Ajša s kolebnico, Lara s trakom, Anja z obročem, Aja z žogo in Aleksandra s trakom. Trenirajo pod vodstvom Alene Yakubouskaya in Alene Salauyove.

Ob koncu leta smo se zahvalili tudi trenerkam in strokovnim sodelavcem kluba. To so:

  • plesna pedagoga: Elena Valeryanova Karaseva in Aljoša Moderndorfer,
  • baletna pedagoginja Sonja Magurjan
  • sodnice: Marjeta Kline Suzič, Zala Zaletel, Andreja Žegarac,
  • trenerke druge skupine ritmične gimnastike in mlajših kategorij: Eva Cimperman, Evita Pšeničny, Ana Lilik, Saša Bilič, Erhatič Ela, Koprivec Sara, Nika Pavlina Cirman in Neža Celarc– hvala vam za vso potrpežljivost pri razvoju mladih ritmičark,
  • odgovorna trenerka druge skupine ritmične gimnastike  Ana Rebov, gonilna sila vsakega dogodka našega kluba,
  • v klubu se trudimo vedno za izpopolnjevanje in tako smo razvili sodelovanje z priznano rusko trenerko Olgo Čajnikovo,
  • Trenerka prve skupine ritmične gimnastike in strokovna vodja mlajših kategorij tekmovalk A programa Alena Saluyova, ki profesionalno in neutrudno vodi naše izbrane vrste,
  • strokovna vodja kluba KRG Narodni dom in glavna trenerka prve skupine ritmične gimnastike ter na novo izvoljena predsednica strokovnega odbora za ritmično gimnastiko pri gimnastični zvezi Slovenije Alena Yakubovskaya

Drage tekmovalke, v prihodnjem letu vam želimo veliko športnih uspehov ter užitkov pri tem čudovitem, a izjemno napornem športu, ki ste mu tako zelo predane! Spoštovane trenerke in strokovni sodelavci kluba, dragi starši in sorodniki ter prijatelji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom!

Želimo vam lepe praznike in srečno 2019!

Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: