Drugi dan državnega prvenstva v znamenju tekme posameznic 2. skupine in finalnih tekmovanj 1. skupine

Natisni

Ljubljana, 17. junij 2018: Drugi dan državnega prvenstva v ritmični gimnastiki z individualnimi sestavami so se v dopoldanskem delu tekmovanja pomerile ritmičarke druge skupine. V popoldanskem delu pa so sledila finalna tekmovanja deklic, kadetinj, mladink in članic prve skupine. V drugi skupini ritmične gimnastike so naše barve zastopale naslednje tekmovalke: Patricija Gaja Ličina, Leja Dejak, Nika Eberl, Lara Oštarjaš, Gala Koren, Neja Raspet, Katrin Jelerčič, Kaja Artač, Špela Gašperut Pejovnik, Lana Bahar, Eva Čakš, Sara Koprivec in Tinkara Pezdir Černe. V nedeljska finalna tekmovanja prve skupine ritmične gimnastike so se iz našega kluba uvrstile: Tija Vrbec, Maša Bajt, Karina Gerkman Salauyova, Anja Mavrič, Ajša Uhan, Ajda Garbajs, Anja Tomazin, Aja Jerman Bukavec in Lara Pikovnik. Tekmovalke so spremljale Alena Yakubouskaya, Alena Salauyova, Ana Rebov, Erika Rakuša, Andreja Žegarac in Saša Bilić.

Finalistke KRG Narodni dom Ljubljana prve skupine ritmične gimnastike ...

... in tekmovalke Narodnega doma Ljubljana, udeleženke državnega prvenstva, druge skupine ritmične gimnastike

Nedeljsko tekmovanje so otvorile kadetinje druge skupine ritmične gimnastike. Iz našega kluba Patricija Gaja Ličina, Leja Dejak, Nika Eberl, Lara Oštarjaš, Gala Koren, Neja Raspet in Katrin Jelerčič. Patricija Gaja je tekmovala s sestavo s kiji in osvojila prvo mesto. Leja se je s konkurenco pomerila s sestavo z žogo in bila nepremagljiva. Nika je tekmovala s sestavo z žogo in osvojila tretje mesto. Ravno tako tretja je bila Lara, in sicer s sestavo z žogo. Eno mesto nižje, na četrto mesto pa se je s sestavo z žogo uvrstila Gala. Neja je tekmovala s sestavo s kiji in zasedla sedmo mesto. Ravno tako sedmo mesto je zasedla Katrin, in sicer s sestavo z obročem.

V kategoriji mladink druge skupine ritmične gimnastike so naše barve branile Kaja Artač, Špela Gašperut Pejovnik, Lana Bahar in Eva Čakš. Kaja je tekmovala s sestavo z obročem in zmagala. Špela pa je bila s sestavo z obročem druga. Lana se je s konkurenco pomerila s sestavo s trakom in osvojila tretje mesto. Eva pa je bila s sestavo s trakom peta.

V kategoriji članic druge skupine sta iz našega kluba tekmovali Sara Koprivec in Tinkara Pezdir Černe. Sara je bila s sestavo s trakom prva, s kolebnico pa druga. Tinkara se je s sestavo s kolebnico uvrstila na tretje mesto.

Finalna tekmovanja prve skupine so začele deklice. Tija Vrbec se je uvrstila v dvoje final – s sestavo brez rekvizita in sestavo s kolebnico. Brez rekvizita si je Tija delila sedmo mesto z Zaro Cerar iz KRG TiM, s sestavo s kolebnico je bila sedma.

V kategoriji kadetinj sta se v finalna tekmovanja uvrstili Maša Bajt (z obročem, kiji in trakom) in Karina Gerkman Salauyova (z obročem, žogo, kiji in trakom). Maša je bila z obročem tretja, s kiji druga in s trakom osma. Karina je bila z obročem sedma, z žogo šesta, s kiji sedma, s sestavo s trakom si je delila peto mesto z Tiano Aksentijević iz KRG TiM.

V kategoriji mladink smo v finalnih tekmovanjih imeli tri naše ritmičarke: Anjo Mavrič (s sestavami z obročem, žogo, kiji in trakom), Ajšo Uhan (s sestavami z žogo, kiji in trakom) in Ajdo Garbajs (s sestavo z obročem). Anja je bila z obročem in žogo druga, s kiji in trakom pa sedma. Ajša je bila z žogo sedma, s kiji šesta in s trakom peta. Ajda je s sestavo z obročem zasedla sedmo mesto.

Med članicami so se v vsa štiri finalna tekmovanja uvrstile Aja Jerman Bukavec, Anja Tomaziin in Lara Pikovnik. Aja je bila z obročem druga, z žogo prva, s kiji in trakom pa tretja. Anja je bila s sestavama z obročem in žogo tretja, s sestavama s kiji in trakom je osvojila najvišjo stopničko. Lara je bila z obročem šesta, z žogo, kiji in trakom pa peta.

Skupno so naše ritmičarke na državnem prvenstvu osvojile osem zlatih, sedem srebrnih in 11 bronastih medalj. Od tega štiri naslove državnih prvakinj v prvi skupini ritmične gimnastike, pet naslovov državnih podprvakinj in sedem bronastih medalj; v drugi skupini ritmične gimnastike so naše ritmičarke osvojile štiri zlata odličja, dve srebrni medalji in štiri bronaste medalje.

Rezultati

Galerija 2. skupina

Galerija 1. skupina - finale

Posnetki tekmovanja:

Čestitamo!

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 

 

Program so podprli: