2. prvenstveno tekmovanje v ritmični gimnastiki v individualnih sestavah

Natisni

Ljubljana, 24. marec 2018: V organizaciji KŠRG Šiška in pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije je v Gimnastičnem centru Ljubljana potekalo drugo prvenstveno tekmovanje v individualnih sestavah ritmične gimnastike. Naš klub so v prvi skupini zastopale: Ema Valant, Tija Vrbec, Daria Boldyreva, Anna Sitki, Maša Bajt, Karina Gerkman Salauyova, Polina Umnova, Anja Mavrč, Ajša Uhan, Ajda Garbajs, Aleksandra Podgoršek, Anja Tomazin, Aja Jerman Bukavec, Špela Kratochwill in Lara Pikovnik. V drugi skupini ritmične gimnastike so barve kluba zastopale: Nika Eberl, Katrin Jelerčič, Gala Koren, Gaja Patricija Ličina, Neja Raspet, Lara Oštarjaš, Leja Dejak, Kim Uhliř Selan, Hane Krajnik Kralj, Veronika Šprager, Benjamina Vučko, Ema Varja Nose, Nika Jurca, Ekaterina Križaj, Laura Štepec Soss, Karla Kuhar Kranjc, Neža Gliha, Kaja Artač, Eva Čakš, Lana Bahar, Sara Koprivec in Urša Stražišar. Tekmovalke so spremljale Alena Salauyova, Sonia Manuian, Saša Bilić in Ana Lilik. Sodile so Alena Yakubovskaya, Erika Rakuša, Ana Rebov in Neža Celarc. Andrea Žegarac pa je bila vrhovna sodnica.

Tekmovalke in strokovna ekipa 1. skupine in ...

2. skupine ritmične gimnastike na drugem tekmovanju za državno prvenstvo v individualnih sestavah

Tekmovanje so začele deklice prve skupine ritmične gimnastike. Pomerile so se s sestavama z obročem in žogo. V tej kategoriji sta tekmovali Ema Valant in Tija Vrbec. Ema je v mnogoboju zasedla peto mesto (12,300), Tija, ki je tekmovala le s sestavo z obročem, je bila 21. (5,500).

Med kadetinjami prve skupine so tekmovale Daria Boldyreva, Anna Sitki, Maša Bajt, Karina Gerkman Salauyova in Polina Umnova. Kadetinje so se pomerile s sestavo z žogo in s sestavo s kiji. Daria je v mnogoboju osvojila drugo stopničko (16,550), Anna je bila četrta (16,100), Maša sedma (14,0), Karina deveta (13,100) in Polina 14. (10,1).

Med mladinkami so tekmovale Anja Mavrič,  Ajša Uhan in Ajda Garbajs. Mladinke so se pomerile s štirimi sestavami - z obročem, žogo, kiji in trakom. Anja je osvojila tretje mesto (38,9), Ajša je bila šesta (33,5). Ajda je tekmovala le z dvema sestavama in osvojila deveto mesto (11,750).

Med članicami, ki so se prav tako pomerile s štirimi sestavami so naše barve branile Aleksandra Podgoršek, Anja Tomazin, Aja Jerman Bukavec, Špela Kratochwill in Lara Pikovnik. Aleksandra je osvojila prvo stopničko (54,250), Anja je bila druga (53,900), Aja tretja (50,6), Špela peta (45,8) in Lara sedma (34,0).

Tekmovanje so nadaljevale kadetinje druge skupine ritmične gimnastike. Kadetinje so se pomerile z eno sestavo po izbiri: z obročem, z žogo ali s kiji. Z obročem je osvojila srebrno medaljo Nika Ebrl (7,10), Katrin Jelerčič je bila peta (6,30), Kim Uhliř Selan deveta (4,15), Hane Krajnik Kralj deseta (4,05), Veronika Šprager 13. (3,75), Benjamina Vučko 15. (3,55) in Ekaterina Križaj 17. (2,95). Za sestavo z žogo je Gala Koren  prejela bronasto medaljo (5,85), Lara Oštarjaš je bila četrta (4,70), Leja Dejak peta (4,35), Ema Varja šesta (3,40), Laura Štepec Soss in Karla Kuhar Kranjc sta si delili 12. mesto (2,05). Za sestavo s kiji se je Gaja Patricija Ličina povzpela na tretjo stopničko (5,60), Neja Raspet je zasedla četrto mesto (5,30),  Nika Jurca pa sedmo (3,35).

Med mladinkami 2. Skupine je s sestavo z obročem slavila Neža Gliha (8,00), tik za njo na drugo mesto se je uvrstila Špela Gašperut Pejovnik (7,90), Eva Čakš je bila peta (5,75). Kaja Artač je tekmovala z žogo in osvojila četrto mesto (5,80). Lana Bahar je s trakom osvojila drugo mesto (4,75).

Med članicami sta iz našega kluba tekmovali Sara Koprivec, ki je s sestavo s kolebnico zmagala (5,80), Urša Stražišar pa z žogo zasedla šesto mesto (3,90).

Rezultati

Galerija

Čestitamo!

 
 
 
 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 31. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 31. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Zlati sponzorji:

 

 

 

 

Bronasti sponzor:


 

Sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program so podprli: