Državno prvenstvo v ritmični gimnastiki z individualnimi sestavami - mnogoboj

Natisni

Ljubljana, 24. junij 2017 – Pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije in v organizaciji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana je v Gimnastičnem centru Ljubljana potekalo državno prvenstvo v ritmični gimnastiki z individualnimi sestavami. Prvi dan so se ritmičarke 1. skupine pomerile v mnogoboju. Za naš klub so tekmovale Tara Dragaš, Maša Bajt, Karina Gerkman Salauyova, Lara Pikovnik, Anja Mavrič, Aleksandra Podgoršek, Aja Jerman Bukavec, Anja Tomazin in Iza Gašperšič ter izven kategorije Daria Boldyreva, Polina Umnova in Anna Sitki. Naše ritmičarke 1. skupine so v mnogoboju osvojile tri naslove državnih prvakinj (deklice, mladinke, članice), dva naslova državnih podprvakinj (deklice, članice) ter eno bronasto kolajno (mladinke). Tekmovalke so spremljale Alena Yakubouskaya, Alena Salauyova, Špela Dragaš, Erika Rakuša in Ana Rebov.


V kategoriji deklic so naš klub zastopale Tara Dragaš, Maša Bajt, Karina Gerkman Salauyova in izven kategorije Daria Boldyreva. Pomerile so se z individualnimi sestavami brez rekvizita, s kolebnico, obročem in žogo. Državna prvakinja med deklicami je postala Tara Dragaš (37,0). Maša je osvojila drugo mesto (33,550), Karina je bila peta (29,250). Vse so se uvrstile tudi v nedeljska finalna tekmovanja. Daria, ki je tekmovala izven kategorije, je skupno dosegla oceno 30,0.

V kategoriji kadetinj se zaradi poškodbe tekmovanja ni mogla udeležiti Ajša Uhan. Izven kategorije sta tekmovali Polina Umnova in Anna Sitki. Polina je imela skupno oceno 27,2, Anna pa 25,750.

Med mladinkami sta naš klub zastopali Lara Pikovnik in Anja Mavrič. Lara je osvojila naslov državne prvakinje (45,450), Anja je bila tretja (41,100). Ritmičarke te kategorije so se pomerile z obročem, žogo, kiji in trakom. V nedeljo pa Laro in Anjo čakajo še vsa štiri finalna tekmovanja.

Med članicami so naš klub zastopale Aleksandra Podgoršek, Aja Jerman Bukavec, Anja Tomazin in Iza Gašperšič. Članice so tekmovale s štirimi sestavami – z obročem, žogo, kiji in trakom. Naslov državne prvakinje je osvojila Aleksandra, ki je letos prestopila v člansko kategorijo (59,050). Aja je osvojila naslov državne podprvakinje (54,450). Anja je bila četrta (49,100), Iza pa je bila osma (39,600). Aleksandra, Aja in Anja se bodo pomerile v vseh štirih nedeljskih finalnih tekmovanjih, Iza pa v finalih z žogo in kiji.

Urnik, štartna lista za nedeljo, 25. 6. 2017

Rezultati prvega dne Drževnega prvenstva v RG

Galerija

V nedeljo, 25. 6. 2017, se bodo najprej pomerile z individualnimi sestavami ritmičarke 2. skupine, nato pa sledijo finale ritmičark 1. skupine.

 
 
 
 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 31. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 31. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Zlati sponzorji:

 

 

 

 

Bronasti sponzor:


 

Sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program so podprli: