Leda Cup 2014

Natisni

Zagreb, 22.-23. marec 2014: Minuli konec tedna je v športni dvorani »Trešnjevka« Kutija Šibica potekal 9. prijateljski turnir Leda Cup. Na mednarodnem turnirju je sodelovalo okoli 300 ritmičark iz 11 držav: Rusije, Bolgarije, Francije, Nemčije, Češke, Madžarske, Avstrije, Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine ter Hrvaške. V soboto je potekalo tekmovanje A programa ritmične gimnastike (pod okriljem mednarodne gimnastične zveze FIG), v nedeljo pa tekmovanje B programa (pod okriljem hrvaške gimnastične zveze). KRG Narodni dom so v A programu zastopale: Mia Dovč, Živa Nose, Maša Zaletelj, Lara Pikovnik, Aleksandra Podgoršek, Taja Karner, Anja Tomazin in Zala Dornig, v B programu pa Živa Zidar, Sara Mandič, Neli Zajc in Nika Pavlina Cirman. Tekmovalke so spremljale Alena Salauyova, Neja Jerant in Andrea Žegarac.

 

Klub sta v mlajših kategorijah zastopali Mia Dovč in Živa Nose. S suverenimi nastopi sta pokazali dobro pripravljenost. Lara Pikovnik in Maša Zaletelj sta zastopali reprezentanco. Ob dobrih nastopih se je Maše  v mnogoboju povzpela na najvišjo stopničko. Z malo manj sreče so uspeli nastopi Lari, kar je bilo v mnogoboju dovolj za 3. mesto. V kategoriji mladink sta nastopili Taja Karner za reprezentanco in Anja Tomazin za klub. Kljub napakam sta bili na stopničkah. Veliko smolo je imela Aleksandra Podgoršek, ki si je ob prihodu na tekmo poškodovala prst in je mogla odstopiti. V članski kategoriji je reprezentanco zastopala Zala Dornig. Vaje je izvedla brez večjih napak in v svojem letniku zmagala v vaji z obročem, v skupnem seštevku je zasedla solidno 3 mesto.

Nedeljsko tekmovanje B programa v ritmični gimnastiki se je začelo in končalo z velikimi organizacijskimi težavami. Organizatorji so se soočali s težavami pri predvajanju glasbe (žal se je to zgodilo naši Sari Mandič), zgubljenimi sodniškimi listi in zmedo pri objavi rezultatov tekmovanja. Zato še vedno čakamo na končne rezultate tekmovanja, saj je Živa Zidar tekmovala tudi z vajo brez rekvizita, vendar smo ostali brez njenega rezultata za izvedeno vajo.

Rezultati za KRG Narodni dom A program:

Starejše deklice:

 • Mia Dovč: 5. m. brez rekvizita, 5. m. kolebnica
 • Živa Nose: 12. m. brez rekvizita, 9. m. obroč

Kadetinje:

 • Maša Zaletelj: 1. m. mnogoboj, 1. m. žoga, 3. m. obroč, 1. m. kiji
 • Lara Pikovnik: 3. m. mnogoboj, 7. m. žoga, 2. m. obroč, 2. m. kiji
 • Anastasia Vidovič: 9. m. obroč, 14. m. kiji

Mladinke:

 • Taja Karner: 4. m. mnogoboj, 2. m. obroč, 2. m. žoga, 2. m. kiji
 • Anja Tomazin: 10. m. mnogoboj, 6. m. obroč, 8. m. žoga, 3. m. kiji

Članice:

 • Zala Dornig: 3. m. mnogoboj, 1. m. obroč, 2. m. žoga, 1. m. trak

Rezultati za KRG Narodni dom B program:

Starejše deklice:

 • Živa Zidar: 9. m. obroč

Kadetinje:

 • Sara Mandič: 5. m. žoga

Mladinke:

 • Nika Pavlina Cirman: 6. m. žoga
 • Neli Zajc: 8. m. žoga

Rezultati tekmovanja

Galerija

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 

 

Program so podprli: