Rondo Cup Osijek 2013

Natisni

Osijek, 26. oktober 2013: Pod okriljem mednarodne gimnastične zveze FIG in v organizaciji KRSG Rondo Osijek je potekalo 6. mednarodno tekmovanje v ritmični gimnastiki Rondo Cup Osijek 2013 v A in B programu. Tekmovanja se je udeležilo preko 100 tekmovalk iz Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Izraela, Madžarske, Poljske, Slovenije, Srbije in Ukrajine. Iz našega kluba so se tekmovanja udeležile Saša Bilić, Anja Tomazin, Zala Dornig, Lara Pikovnik, Anja Mavrič, Maruša Škrjanc in Živa Nose. Tekmovalke sta spremljali trenerka Špela Gala in sodnica Andrea Žegarac.

Andrea Žegarac, Zala Dornig, Anja Mavrič, Lara Pikovnik, Anja Tomazin, Saša Bilić in Špela Gala

V kategoriji članic je bila v mnogoboju nepremagljiva Saša Bilić. Najbolje je izvedla svojo prvo vajo z obročem. Tudi vaja z žogo ni bila slabo izvedena, medtem ko ji je pri traku že nekoliko primanjkovalo moči. K slabši izvedbi zadnje vaje je botrovala tudi huda bolečina v nogi. Z vajama z obročem in žogo je zasedla prvo mesto, z vajo s trakom pa 4. mesto.

V kategoriji mladink sta tekmovali Anja Tomazin in Zala Dornig. Anja je vse tri vaje izvedla solidno in skupno zasedla deveto mesto. Čeprav je v vaji z žogo že na začetku storila večjo napako, je vajo do konca izvedla suvereno in z lepo izvedenimi težinami; tako je s tem rekvizitom zasedla 4. mesto, z obročem je bila sedma, s kiji pa deveta.

Zala je bila v mnogoboju peta. Nepremagljiva je bila z vajo s trakom, zelo lepo je izvedla tudi vajo z obročem in zasedla 2. mesto. V vaji z žogo je precej popustila, kar se je poznalo tudi na uvrstitvi; zasedla je 9. mesto.

Med kadetinjami je tekmovala Lara Pikovnik. Skupno je zasedla 7. mesto. Vajo s kolebnico je izvedla zelo lepo in to tudi proslavila z najvišjo uvrstitvijo; zasedla je 1. mesto. V vaji z obročem je naredila veliko napak in bila šele osma.

Anja Mavrič je obe vaji – brez rekvizita in z obročem – izvedla zelo lepo. Čeprav je imela kar nekaj treme, ki se je čutila tudi na tepihu, je vaji izvedla čisto in z dobro izvedenimi težinami. Med starejšimi deklicami je v mnogoboju zasedla 2. mesto. Druga je bila tudi z obema vajama.

Za Živo Nose je bilo to prvo individualno mednarodno tekmovanje. Kljub veliki tremi je obe vaji izvedla brez večjih napak. V mnogoboju se je uvrstila na 6. mesto, z vajo brez rekvizita je bila sedma, z vajo z obročem pa peta.

Maruša Škrjanc je tekmovala v B programu. Svojo vajo brez rekvizita je lepo izvedla in se uvrstila na 7. mesto.


Rezultati tekmovanja Rondo Cup 2013

Galerija

Tekmovanje si lahko ogledate na naslednjih povezavah:

http://www.youtube.com/watch?v=IJp-8Gtwy50 in http://www.youtube.com/watch?v=T2awOdAFQsY&feature=share

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 

 

Program so podprli: