Novinarska konferenca Gimnastične zveze Slovenije pred EP v ritmični gimnastiki

Natisni

Ljubljana, 24. maj 2013: Dunaj bo med 31. majem in 2. junijem prizorišče 29. ekipnega evropskega prvenstva v ritmični gimnastiki, na prvenstvu stare celine pa bodo nastopile tudi tri mlade slovenske tekmovalke Sara Kragulj, Monija Čebašek in Saša Bilić. Ritmičarke imajo visoke cilje, v konkurenci 32 ekip se želijo uvrstiti nekje od desetega do 15. mesta.

Čeprav ima Slovenija zelo mlado ekipo, 16-letna Čebaškova in 15-letna Bilićeva sta šele januarja letos prestopili v člansko konkurenco, za Kraguljevo, ki bo konec oktobra dopolnila komaj 17 let, pa je to druga sezona med članicami, ima slovenska trojica zelo lepo priložnost za odmeven ekipni rezultat. V poolimpijski sezoni je namreč prišlo do menjave generacij, poslovile so se številne vrhunske tekmovalke in ekipe še s tekme v tekmo preizkušajo nove telovadke, ki bodo v letih tik pred olimpijskimi igrami 2016 v Rio de Janeiru krojile evropski in svetovni vrh.

Vsaka ekipa mora z obročem, žogo, kiji in trakom - kvalifikacije bodo v petek in soboto - prikazati po osem sestav, ki štejejo v skupni zbir. Letošnje prvenstvo je namreč le ekipno, po najboljših osem telovadk z vsakim orodjem pa se bo pomerilo še v nedeljskih finalih za posamične naslove.

Saša Bilić je imela to sezono precej težav s poškodbami, zato se bo na EP predstavila le s trakom. Kraguljeva bo nastopila z vsemi štirimi orodji, Čebaškova pa se bo predstavila z obročem, žogo in kiji.


Vodja slovenske ekipe, ki bo na prvenstvo odpotovala v torek, bo Marjeta Stojmenova, kot sodnica pa bo na Dunaju pravico delila Špela Dragaš.

Vir: STA in Ekipa

Preberite tudi: Evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki Dunaj 2013

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: