Dekleta Narodnega doma uspešna na tekmovanju v Belgiji

Natisni

Mol, 18. in 19. maj 2013: Na tradicionalnem mednarodnem tekmovanju v ritmični gimnastiki »SRG Mol International Cup« se je pretekli konec tedna pomerilo preko 50 tekmovalk. Med njimi tudi štiri predstavnice Narodnega doma: Lara Pikovnik, Teja Leskovšek, Zala Dornig in Saša Bilič. Tekmovalke sta spremljali trenerka Špela Gala in sodnica Erika Rakuša Boruta.


Prvi dan je potekalo tekmovanje v mnogoboju. Naši mlajši tekmovalki sta se predstavili z vajo brez rekvizita, obročem in žogo. S svojimi dobro izvedenimi vajami sta se brez težav povzpeli na najvišji stopnički, Teja Leskovšek je osvojila prvo mesto, drugo mesto pa Lara Pikovnik. Zala Dornig je v kategoriji mladink nastopila z vsemi štirimi vajami. Naredila je nekaj večjih napak in tako zaostala za Belgijko Kaat Wyers. Tudi v članski kategoriji Saša Bilič vaj ni izvedla brez napak, a se je kljub temu povzpela na stopničke in osvojila tretje mesto.

Drugi dan je potekalo finalno tekmovanje. Teja Leskovšek je vajo brez rekvizita izvedla še bolje kot prvi dan in brez težav zasedla prvo mesto. Lara Pikovnik se je pomerila v vaji z obročem. Kljub večji napaki je vajo izvedla do konca samozavestno in si z lepo izvedenimi težinami prislužila prvo mesto.

Zala se je v finalnem delu predstavila z vsemi štirimi rekviziti. Najboljše je izvedla vajo z žogo in osvojila prvo mesto. V ostalih treh vajah je storila kar nekaj večjih napak, ki so jo v vajah z obročem in kiji stale stopničk. Z obema vajama je osvojila četrto mesto, s trakom pa je zasedla tretje mesto.

Saša Bilič se je prav tako pomerila z vsemi štirimi vajami in vložila v svoje nastope veliko več energije in truda kot prvi dan. To se je poznalo tudi na rezultatih, saj je tako z obročem kot kiji zasedla drugo mesto, z vajo z žogo pa tretje. V vaji s trakom, s katero je nastopila zadnje, je koncentracija že nekoliko popustila, zaradi česar je storila precej večjih in manjših napak, tako da je na koncu zasedla peto mesto.

Rezultati:

Galerija


Čestitamo!

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: