Zmagovalka 24. MTM je Alina Maksimenko

Ljubljana, 9. april 2011 - Ukrajinska zvezdnica Alina Maksimenko je zmagovalka 24. mednarodnega turnirja MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki. Družbo na stopničkah sta ji delali Rusinja Jekaterina Donič in Belorusinja Aleksandra Narkevič, slovenska prvakinja Tjaša Šeme pa je bila šesta. S sedmim mestom je njen uspeh dopolnila še ena slovenska ritmičarka, Evita Pšeničny.

Na sliki: Zmagovalka Alina Maksimenko v družbi Aje, Mance, Evite in Aleksandre

Tjaša (na sliki spodaj) je svoje nastope ocenila takole:

"S predstavami nisem zadovoljna in nastopi se niso iztekli, kot sem pričakovala. Ker gre za domači turnir in v nastopih pred domačim občinstvom sicer zelo uživam, sem stisnila zobe in se skušala vseeno kar najbolje predstaviti, a me je povsod v drugem delu vaj vedno bolj zmanjkovalo. Škoda, a tega nastopa res nisem želela izpustiti."

V članski konkurenci so iz našega kluba nastopile še Emina Haračič, ki se je uvrstila na enajsto mesto, Manca Marcelan je bila 15, Veronika Cencen pa 17. Pia Arhar (ŠD Moste) je zasedla 13. mesto.

 

Na sliki: Tretjeuvrščena Aleksandra Narkevič v družbi Emine, Mance in Katje

Še bolje kot v članski so se slovenske ritmičarke odrezale v mlajših kategorijah, kjer so po tradiciji osvajale odličja. Med mladinkami je zmagala Belorusinja Katarina Žirmont, tik za stopničkami je na četrtem mestu pristala Katja Bogdanič, v deseterico pa sta se od slovenskih reprezentantk in tekmovalk KRG Narodni dom prebili še Saša Bilić s šestim in Barbara Robar z desetim mestom. Sara Kragulj (ŠD Moste) se je uvrstila na 2. mesto.

Največ odličij so Slovenke pobrale v kadetski kategoriji, kjer je zmagala Rusinja Ana Timohina, Špela Kratochwill je bila druga, Karmen Petan pa tretja. Njune uspehe sta z uvrstitvama med deseterico dopolnili še Zala Dornig na četrtem in Aja Jerman na šestem mestu; Lana Lozej je bila 11, Zoja Marija Ivančič pa 18. Dekleta našega kluba so bila odlična tudi po posameznih orodjih, pri čemer je bila Karmen prva v vaji z žogo, Špela je osvojila dve srebrni medalji (žoga in obroč), Zala pa bron (kiji).

Tudi med najmlajšimi je v kategoriji deklic ena kolajna ostala doma, saj je bila Aleksandra Podgoršek v mnogoboju tretja, pri čemer je v vaji z žogo osvojila zlato medaljo. Med deseterico so se zvrstile še Anja Tomazin na petem, Taja Karner na devetem in Ana Lilik na desetem mestu. Med 13. in 15. mestom pa so se uvrstile Teja Leskovšek, Lara Pikovnik in Gaja Malovrh.

Rezultate tekmovanja si lahko gledate v rubriki MTM / Aktualni rezultati.

Zanimivo:

 

Na sliki: Albina Derjugina med intervjujem za nacionalno televizijo

Kot trenerka je tokrat ukrajinsko delegacijo spremljala sama ustanoviteljica slovite ukrajinske šole Albina Derjugina. Devetinsedemdesetletna zelo energična gospa je ustvarila praktično vse zvezde nekdanje sovjetske in pozneje ukrajinske ritmične gimnastike, se pravi olimpijske, svetovne in evropske prvakinje - od Irine Derjugine, Aleksandre Timošenko, Oksane Skaldine, pa vse do Jelene Vitričenko, Jekaterine Serebrijanske in Ane Besonove, ki smo jih v minulih letih lahko občudovali tudi na zmagovalnih stopničkah v Ljubljani.

V posebno čast pa si letos štejemo, da je željo po obisku turnirja MTM Narodni dom izrazila tudi predsednica tehničnega komiteja za ritmično gimnastiko pri FIG, Poljakinja Maria Szyszkowska, ta čas prvo strokovno ime tega športa na svetu. V Ljubljani je prevzela vlogo vrhovne sodnica letošnjega turnirja.
............................................................................


Za nami je turnir, ki je bil spet odlično organiziran. Glede organizacije in izvedbe tekmovanja nam mnogi pošiljajo čestitke in pohvale, z željo, da se prihodnje leto ponovno srečamo v Ljubljani.

Čestitke tekmovalkam in vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi tekmovanja!

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: