24. MTM - ponovno se obeta vrhunska prireditev

Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana bo v soboto, 9. aprila 2011, v športni dvorani KRIM na Galjevici priredil tradicionalni 24. mednarodni turnir MTM Narodni dom v ritmični gimnastiki. Turnir bo  organiziran v štirih starostnih kategorijah: članski, mladinski, kadetski in dekliški. Uveljavil se je kot največje in najkakovostnejše mednarodno tekmovanje te ravni v Sloveniji in je že skoraj dve desetletji uvrščen med največje dogodke v koledarju Mednarodne gimnastične zveze (FIG).

 

V posebno čast si letos štejemo, da je željo po obisku turnirja MTM Narodni dom izrazila tudi predsednica tehničnega komiteja za ritmično gimnastiko pri FIG, Poljakinja Maria Szyszkowska, ta čas prvo strokovno ime tega športa na svetu. V Ljubljani jo bomo z veseljem gostili, Szyszkowska pa bo obenem vrhovna sodnica letošnjega turnirja. Strokovna vodja tekmovanja je tudi letos nekdanja dolgoletna reprezentantka Ana Rebov, odgovorna za sodniške zadeve pa predsednica slovenske sodniške organizacije, Špela Dragaš.

Letos bodo v slovensko prestolnico pripotovale reprezentance in klubi iz 19 držav: Avstralije, Avstrije, Belgije, Belorusije, Bosne in Hercegovine, Cipra, Češke, Črne gore, Hrvaške, Italije, Kanade, Madžarske, Nemčije, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Ukrajine in Slovenije. Tokrat se je našemu vabilu odzvalo 90 telovadk iz 27 klubov, tako da bo sobotno dogajanje zelo pestro.

K nastopu smo tudi letos povabili celotno slovensko reprezentanco na čelu z večkratno državno prvakinjo Tjašo Šeme (na sliki spodaj). Ob njej pa so za nastop v elitni članski kategoriji od Slovenk prijavljene še štiri članice Narodnega doma, državna podprvakinja Evita Pšeničny, Manca Marcelan, Emina Haračič in Veronika Cencen.

»Letošnjo sezono sem začela dokaj zgodaj, vendar me je bolezen malo zaustavila, zato nisem tekmovala na minuli prvi tekmi za državno prvenstvo. Tako je bila moja prva tekma sezone kar svetovni pokal v Pesaru, kjer sem nastope dobro opravila. Mislim, da sem pripravljena kar dobro in po Pesaru sem imela možnost še popraviti svoje napake in še bolj izpiliti vaje za naslednje tekme,« je pred 24. turnirjem MTM Narodni dom povedala najboljša slovenska ritmičarka Tjaša Šeme, ki je na tem turnirju prvič nastopila že leta 1999 še kot mladinka. »Seveda že komaj čakam na 24. MTM, turnir, ki ga vsako leto željno pričakujem, saj sicer nimam drugih priložnosti na tako kakovostni tekmi meriti moči z najboljšimi pred domačimi navijači. Vesela sem, da je klubu zopet uspelo organizirati tako močan turnir in upam, da bo tudi v prihodnje tako. Prav zanimivo je tekmovati pred svojim občinstvom, nekako drugače kot v tujini, zato se tega še toliko bolj veselim. Upam, da mi bo uspelo vse štiri vaje opraviti brez večjih napak, o rezultatu pa ne razmišljam, seveda si pa želim biti tik za največjimi zvezdami tega športa v svetu,« je še dejala 24-letnica, ki je stara ravno toliko kot ljubljanski turnir.

Zelo močna konkurenca bo tudi med mladinkami. Reprezentančne barve bodo zastopale Katja Bogdanič, Saša Bilič in Barbara Robar (vse iz Narodnega doma), Sara Kragulj ter Alja Ferk. Tudi med kadetinjami boste lahko spremljali zanimive in atraktivne nastope, od slovenskih ritmičark pa se bodo predstavile najboljše telovadke Narodnega doma Karmen Petan, Zala Dornig, Špela Kratochwill, Lana Lozej, Aja Jerman in Zoja Marija Ivančič. Med najmlajšimi pa bodo nastopile Aleksandra Podgoršek, Anja Tomazin, Ana Lilik, Gaja Malovrh, Taja Karner, Teja Leskovšek, Lara Pikovnik in druge, saj bodo na Galjevici nastopile tekmovalke vseh slovenskih klubov.

»Zelo sem vesela, da naš klub kljub kriznim časom ohranja tradicijo izvedbe zelo kakovostnega mednarodnega turnirja, kajti s tem veliko pripomore k razvoju in napredku naših tekmovalk in promociji ritmične gimnastike v Sloveniji. Letošnji MTM je lepa priložnost za slovenske reprezentantke, da se pomerijo s tekmovalkami številnih držav pred prihajajočim evropskim prvenstvom, ki bo konec maja v Minsku. Za nami je že nekaj domačih in mednarodnih tekmovanj, na katerih so dekleta pokazala dobro pripravljenost. Zato upam, da jim bo to uspelo pokazati tudi na domačem terenu pred domačim občinstvom,” je povedala trenerka in strokovna vodja v klubu Narodni dom Lena Jakubovska.

Turnir MTM Narodni dom po svetu slovi po tem, da vedno gosti bodoče svetovne in olimpijske prvakinje. V Slovenijo bodo tudi tokrat pripotovale tekmovalke iz vseh držav, ki krojijo vrh ritmične gimnastike.
Iz Belorusije se že tretje leto zapored k nam vrača Aleksandra Narkevič, ki je na lanskem turnirju za las zgrešila stopničke. Narkevičeva, srebrna z lanskega svetovnega prvenstva v Moskvi, se bo tokrat za najvišja mesta borila z Ukrajinkama Alino Maksimenko in Viktorijo Šinkarenko. Slednja, ljubljenka in mladi up šole legendarnih zvezd tega športa Albine in Irine Derjugine, je z bronom s kolebnico na mladinskem evropskem prvenstvu v Bremnu lani opozorila nase, letos pa se že enakovredno meri z najboljšimi v članski kategoriji. Maksimenkova je postala številka 1 v državi po koncu kariere Ane Besonove, ki je lani navdušila gledalce v dvorani Krim s svojim gala nastopom. Poznavalci zanjo pravijo, da ima res pravšnji priimek, saj je svoj potencial razvila do popolnosti in res daje vtis maksimalno dovršene tekmovalke. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Moskvi se je edina poleg Azerbajdžanke Alije Garajeve uvrstila v vse štiri finalne nastope s posameznimi orodji. Kot trenerka bo tokrat delegacijo spremljala sama ustanoviteljica slovite ukrajinske šole Albina Derjugina. Devetinsedemdesetletna zelo energična gospa je ustvarila praktično vse zvezde nekdanje sovjetske in pozneje ukrajinske ritmične gimnastike, se pravi olimpijske, svetovne in evropske prvakinje - od Irine Derjugine, Aleksandre Timošenko, Oksane Skaldine, pa vse do Jelene Vitričenko, Jekaterine Serebrijanske in Ane Besonove, ki smo jih v minulih letih lahko občudovali tudi na zmagovalnih stopničkah v Ljubljani. V boj za odličja se bo letos gotovo vmešala tudi ruska reprezentantka, ki prihaja iz moskovskega olimpijskega centra številnih olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakinj, Jekaterina Donič.

Nastopi se bodo v soboto začeli s tekmo najmlajših ob 9. uri, ob 11.00 nadaljujejo kadetinje, ob 13.15 pa bodo na vrsti mladinke. Članice bodo nastopile po slovesnem odprtju tekmovanja, ki bo ob 16. uri. Predstavile se bodo v dveh skupinah; nastopi prve se bodo začeli ob 16.15, drugi del elitnega članskega turnirja pa bo ob 18.25.

 

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: