O klubu

E-mail Natisni

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA je eden izmed športnih klubov z najdaljšo tradicijo ne le v Republiki Sloveniji, temveč tudi v širšem prostoru. Izvor društva NARODNI DOM LJUBLJANA sega daleč nazaj v leto 1863 z neprekinjenim nizom uspehov v gimnastiki. Naj predstavimo samo nekaj najbolj zvenečih imen: sloviti Miroslav Cerar, dobitnik zlatih medalj z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev, v ritmični gimnastiki nekaj večkratnih državnih in mednarodnih prvakinj ter dolgoletnih članic državne reprezentance: Vesna Gregori, Adela Lakota, Dominika Kacin, Dražena Naumovski, Monika Podpečan, Zala Zaletel, Mojca Žnidarič, Ana Petrič, Jasmina Čauševič, Elvira Dreškovič, Jasna Djordjevič, Ana Lazič, Ana Gril, Ana Rebov, Nina Vengust, Anja Čuček, Dragana Stančič … Dominika Kacin je svoje uspehe v mednarodnem merilu leta 1989 kronala z dragocenim priznanjem Mednarodne gimnastične zveze (FIG) – zlato značko, s katero se lahko pohvali le 12 Slovencev.

Klub za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA nadaljuje tradicije in usmeritve, ki sta jih zastavila častna člana kluba, ustanoviteljica sekcije ritmične gimnastike, legenda slovenskega športa, profesorica Jelica Vazzaz ter prvi in dolgoletni predsednik Kluba za ritmično gimnastiko NARODNI DOM LJUBLJANA, Boris Žnidarič.

Profesorica Jelica Vazzaz

Potrditev uspešnega delovanja kluba je prišla tudi z odgovornega mesta; GZS je klubu podelila priznanje za najuspešnejše društvo na področju ŠRG v Sloveniji za leti 1991 in 1994, prav tako pa tudi trem našim članicam Moniki Podpečan, Zali Zaletel in Mojci Žnidarič. Poleg tega je bila s strani krovne gimnastične organizacije v letih 1992, 1993 in 1994 za najboljšo športnico razglašena Monika Podpečan, leta 1995 državna reprezentanca v skupinski vaji v Stuttgartu v zasedbi Mojca Žnidarič, Zala Zaletel, Monika Podpečan, Ana Kokalj, Jasmina Čauševič, Elvira Dreškovič, Ana Petrič in Jasna Djordjevič, v letu 1995 in 1997 pa Nina Vengust. Prvič v slovenski ritmiki si je Nina Vengust z rezultatom na članskem svetovnem prvenstvu novembra leta 1997 v Berlinu pridobila kategorizacijo mednarodni razred. V letu 1999 sta najbolj odmevna rezultata dosegli Nina Vengust in Anja Čuček, članici slovenske reprezentance v skupinskih vajah, ki je na evropskem prvenstvu v Budimpešti (Madžarska) osvojila 17. mesto v skupni razvrstitvi in si priborila finale v vaji s kiji, na svetovnem prvenstvu v Osaki (Japonska) pa je zasedla 16. mesto. Zelo uspešna pa je bila tudi mladinska skupinska sestava pod vodstvom trenerk KRG NARODNI DOM Alene Yakubovskaye in Alene Salauyove, ki je leta 2001 na evropskem prvenstvu v Ženevi osvojila zgodovinski uspeh za Slovenijo – 11. mesto. Okostje izbrane vrste so sestavljale nekatere najboljše slovenske ritmičarke, članice domačega kluba, med njimi mladinska prvakinja Andrea Žegarac, kadetska prvakinja Špela Gala, srebrna pri kadetinjah Anja Zupan ter najboljša med deklicami Neja Jerant, poleg njih pa še Tjaša Tomažič in Anja Hudernik. Med zadnjimi uspehi je potrebno izpostaviti uspešna debija Tjaše Šeme s 34. mestom in Andree Žegarac v vaji s trakom na evropskem prvenstvu 2004 v Kijevu.

(Tekst: Zala Zaletel)

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: