Tjaša in Andrea uspešno debitirali na EP 2004

Natisni

Kijev, 4. junija - Slovenske reprezentantke v ritmični gimnastiki Mojca Rode, Tjaša Šeme in Andrea Žegarac so uspešno končale z ekipnim nastopom na 20. evropskem prvenstvu v Kijevu. Pred sobotnimi predstavami skupine A, v kateri bo nastopilo deset najboljših držav z zadnjega prvenstva, so namreč na sedmem mestu in bodo tako ne glede na sobotne nastope uresničile zadani cilj ter izboljšale rezultat z zadnjega EP leta 2002 v Granadi. Tudi obe debitantki na največjih tekmovanjih, mladi Šemetova in Žegarčeva, sta nastopili brez večjih napak in po besedah obeh trenerk Marjete Stojmenove in Lene Jakubovske zapustili dober vtis. Upanje za uvrstitev v finale mnogoboja pa ostaja Rodetovi, saj je kljub temu, da ni imela svojega dneva, trenutno med posameznicami 10., le malo za njo - na 15. mestu - pa je Šemetova.

 

Dopoldan je slovenske nastope s sestavo z obročem odprla kapetanka ekipe, izkušena Mojca Rode, za katero je bil to že peti nastop na prvenstvu Stare celine. Prikazala je lepo vajo brez napak. Tudi Šemetova (na fotografiji prva z L, skupaj z Mojco Rode in bolgarsko reprezentanco) z žogo je nastopila odlično in slovenski tabor si je enoten, da je bila za prikazano s strani sodnic kar malo oškodovana. Rodetova je zelo dobro nato nastopila s kiji, Žegarčeva pa je s trakom odlično izvedla vse težke prvine, vendar je del vaje prikazala z vozlom. Tako so bile Slovenke po prvi menjavi na odličnem šestem mestu. Lepo priznanje za svoj dopoldanski nastop s trakom je kljub smoli dobila najmlajša članica izbrane vrste, 17-letna Žegarčeva. Na svojem prvem večjem tekmovanju v karieri je uresničila cilj, da bi jo v mednarodni areni spoznali v lepi luči, saj so jo prireditelji posebej izpostavili na uradni spletni strani (http://www.ukraine-rg.com/ec) in zapisali, da je s svojimi izjemnimi piruetami navdušila občinstvo ter krepko izstopala v skupini B.

Popoldan sta s po dvema orodjema še enkrat nastopili 21-letna Rodetova (žoga, trak) in 17-letna Šemetova (kiji, obroč). Obe sta vnovič telovadili brez večjih napak, tako da je Slovenija po prvem dnevu ekipno končala na sedmem mestu in bo tako izboljšala 19. mesto z zadnjega EP leta 2002 v Granadi (Jeremič, Šindič) ter EP leta 2000 (Jeremič, Rode, Žitnik), ko je bila Slovenija prav tako 19.

Trenerka Marjeta Stojmenova je bila po njihovih nastopih zelo vesela, saj so dekleta ekipno kljub dvema debitantkama v reprezentanci izpolnila zadani cilj, še bolj pa so jo razveselili odlični nastopi deklet. "Naše punce so nastopile zelo solidno in so zelo dobro vadile. Zdržale so izjemno težko tekmo, kjer je bilo sojenje zelo strogo in ni dopuščalo niti manjših napak. Kar smo pred odhodom na prvenstvo od njih pričakovali, so vse po vrsti izpolnile. Res sem zelo vesela," je nastope Slovenk ocenila Stojmenova, ki je bila zadovoljna tudi z odzivom gledalcev, saj so vse telovadke po nastopih doživele prave ovacije. S svojima varovankama, ki sta se prvič predstavili na večjem tekmovanju, je bila zadovoljna tudi Jakubovska: "Tako s Tjašo kot Andreo sem zelo zadovoljna, saj bolje skoraj ne bi moglo biti. To je njun prvi nastop na tako velikem tekmovanju in pokazali sta se v dobri luči. Njun debi je bil zelo uspešen, in upam, da bo tako tudi v bodoče."

* Izidi, ekipni mnogoboj:
- skupini B in C:
1. Azerbajdžan          177,300
2. Poljska              166,650
3. Nemčija              166,200
...
7. Slovenija            154,150

- posamezno:
1. Dinara Gimatova (Aze) 69,875
2. Lisa Ingildeeva (Nem) 67,750
3. Ana Gurbanova (Aze)   66,500
...
10. Mojca Rode (Slo)      59,925
15. Tjaša Šeme (Slo)      57,725

(zza)

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: