Tjaša v Belgiji na stopničkah

Natisni

Antwerpen, 23. maja  - Slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki Tjaša Šeme je na enem zadnjih večjih tekmovanj pred bližnjim evropskim prvenstvom v Kijevu (od 4. do 6. junija), odprtem prvenstvu Belgije No Limits Open, dobro nastopila v mnogoboju in tekmovanje, ki so se ga udeležile reprezentance 16 držav, končala na četrtem mestu. Zmagala je Čehinja Dominika Červenkova, ki je odlično pripravljena, saj jo letos po EP čaka še nastop na olimpijskih igrah. Še bolje je Šemetova nastopila v finalnih nastopih, kjer je za vajo s kiji osvojila srebrno kolajno, za obroč bronasto, s trakom je bila četrta, z žogo pa šesta. Na turnirju sta nastopili tudi Andrea Žegarac in Špela Gala, ki sta pretekli konec tedna blesteli na Češkem, tokrat pa sta zaradi prevelike utrujenosti v sestavah napravili preveč napak in v mnogoboju zasedli osmo oziroma deveto mesto, bolje pa sta nastopili v finalih.

Žegarčeva si je pritelovadila še dva finalna nastopa - s trakom je bila peta, s kiji pa sedma -, Gala pa je v finalu z žogo osvojila sedmo mesto. S svojimi varovankami je bila pred bližnjim prvenstvom Stare celine zadovoljna tudi trenerka reprezentance Lena Jakubovska: "Tjaša je po dobrem nastopu na svetovnem pokalu spet prikazala dober mnogoboj, brez večjih napak, kar je lepa napoved tudi za evropsko prvenstvo. Andrei, ki bo v Kijevu verjetno nastopila s trakom, in tudi Špeli se je poznala prevelika utrujenost, ki je botrovala številnim napakam. Vendar pa sem v celoti zadovoljna z vsemi tremi reprezentantkami. Do prvenstva bomo nadaljevali s treningi dvakrat dnevno in upam, da se bomo dobro pripravili."

* Izidi:

- članice, mnogoboj:                       
1. Dominika Červenkova (Češ)  91,274
2. Anna Pobokova (Niz)        84,875
3. Katerina Kopačeva (Češ)    81,858
...
4. Tjaša Šeme (Slo)           77,617
8. Andrea Žegarac (Slo)       69,258
9. Špela Gala (Slo)           67,692

- finale:
- obroč: 1. Červenkova (Češ) 22,433, 3. Šeme (Slo) 20,333;
- žoga: 1. Červenkova (Češ) 23,350, 6. Šeme 18,016, 7. Gala (obe Slo) 17,750;
- kiji: 1. Pobokova (Niz) 21,150, 2. Šeme 20,800, 7. Žegarac (obe Slo) 17,416;
- trak: 1. Kopačeva (Češ) 21,283, 4. Šeme 17,533, 5. Žegarac (obe Slo) 16,833;
(zza)

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: