Ritmičarke Narodnega doma navdušile z novoletnimi nastopi

Natisni

Ljubljana, 20. december 2017 – Ob zaključku leta so ritmičarke Narodnega doma ponovno navdušile z izjemnimi nastopi. Za ves trud, številne ure, preživete v telovadnici, pa so bile nagrajene z obiskom Božička in izjemnim številom gledalcev.


Ritmičarke Narodnega doma so se na novoletnem nastopu predstavile v nekoliko drugačnih vlogah in v bolj sproščenem vzdušju, kot sicer na tekmovanjih. Dekleta so se z velikim veseljem pripravljala na novoletni nastop, videli smo veliko plesnih nastopov in pri teh so dale domišljiji prosto pot. Na novoletnem nastopu nimajo tekmovalnega pritiska, zato je tudi druženje potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju, z veliko spodbude, dobre volje in močnimi aplavzi.

Prvi nastop je bil sestavljen iz delčkov vaj deklic in kadetinj tekmovalnega A programa, nastopile so: Tija, Katarina in Dora brez rekvizita, Ema, Polina in Beti z obročem, Daria z žogo, Karina s trakom in Maša s kiji. Dekleta so državne in pokalne prvakinje, ki trenirajo pod vodstvom Alene Yakubouskaye in Alene Salauyove.

Sledil je nastop najmlajših - začetnic, ki so prvič nastopile v tem, za njih, novem svetu ritmične gimnastike. Predstavile so se v nastopu z naslovom A Whole new world – popolnoma nov svet. Začetnice trenirajo pod vodstvom Saše Bilić, Nike Pavline Cirman in Sare Koprivec.

Kadetinje A1 programa letnik 2006, Brina Dolenc, Nika Jurca, Nika Eberl, Živa Ogrin, Leja Dejak, Ema Varja Nose in Ekaterina Križaj, so nastopile s skupinsko sestavo z obroči.

Božično vzdušje so nam pričarale deklice 1., 2. in 3. razreda osnovne šole Mirana Jarca, ki so pridno trenirale pod vodstvom Ane Lilik.

Starejše deklice, Ema, Dora, Tija in Katarina, so nastopile z novo skupinsko vajo brez rekvizita, s katero bodo tekmovale v prihajajoči tekmovalni sezoni.

Sledil je nastop z delčki vaj naših kadetinj A1 programa, letnika 2006, Nika, Leja, Brina, Živa, Kim, Katjuša, Gala, Nika, Lucija in Katja, na glasbo Jain.makebo.

V nastopu z žogami so se nam predstavile začetnice 2. skupine (Lili, Lora, Ina, Nastja, Sofija, Luvija, Liza, Lina, Anja, Julija, Vivien, Eva in Zala), ki trenirajo z Evo.

Mlajše deklice so se predstavile z obroči. Nastopale so: Tanja, Tija, Alja, Pilar, Pilar Rubba, Kim, Julija in Anita. Trenirajo pod vodstvom Ane Rebov, tokrat pa jih je spremljala Špela Gala.

Tekmovalke A programa imajo poleg rednih treningov še uro plesa enkrat na teden, ki potekajo pod vodstvom Elene Valeriyanove Karaseve. S plesnim nastopom so se predstavile Aja, Anja Tomazin, Lara, Anja Mavrič in Ajša.

Sledil je nastop kadetinj letnika 2005. Z delčki njihovih vaj, na glasbo z naslovom Feel it still, so se predstavile: Ela, Lara, Neja, Ava, Gaja, Laura, Karla, Katrin in Hana.

Sledila je skupinska vaja brez rekvizita. Predstavile so se nam kadetinje, letošnje pokalne prvakinje v mlajši kategoriji: Maša, Karina, Daria in Polina.

Deklice, ki vadijo na Osnovni Šoli Oskarja Kovačiča pod vodstvom Nike Pavline Cirman, so nam pripravile nastop brez rekvizitov z naslovom Božiček povej mi. Nastopale so: Elma Bytyqi, Lana Pesrl, Brina Kremžar, Viktorija Markež, Brina Bolte Sterle, Tina Krašovic, Hana Zemljič in Neli Zemljič.

Letošnja državna in pokalna prvakinja Aleksandra Podgoršek nam je pripravila plesni nastop, tokrat malo drugače. Skupaj z učencema priznane in mednarodno uveljavljene hip hop skupine Maestro, Maticem in Miho, so nam pokazali, kako se lahko združijo različne zvrsti plesa.

Sledil je nastop mlajših deklic brez rekvizita. Tanja, Tija, Alja, Pilar, Pilar Rubba, Kim, Julija in Anita, ki trenirajo pod vodstvom Ane Rebov, tokrat v spremstvu Špele Gala.

Nadaljevali smo z nastopi Trojke A1. Gostili smo tudi ritmičarke iz OŠ Škofljica, ki so se predstavile v plesnem nastopu. Naša najstarejša in najizkušnejša članica, Špela Kratochwill, pa je pripravila nastop presenečenja.

Nato je sledil nastop druge skupine mlajših deklic, ki trenirajo pod vodstvom Neže Celarc in Ane Rebov. To so Živa, Amelia, Hana, Amelia in Amalija. Prikazale so del svoje tekmovalne skupinske sestave brez rekvizita.

Svoje plesno znanje so nam pokazale kadetinje Maša, Daria, Karina in Polina. Kompozicijo je sestavila Elena Karaseva.

Z delčki tekmovalnih so se predstavile tudi mladinke in članice druge skupine ritmične gimnastike (A1): Sara, Eva, Tinkara, Neža, Špela, Lana, Sara, Neža, Eva in Urša, na glasbo Indila.

Z nastopom so se nam predstavile mlajše deklice A1 programa, ki trenirajo pod vodstvom Evite Pšeničny in Nike Pavlin Cirman. Za nekatere deklice je bil to prvi nastop, nekatere pa so z nami že od prejšnjega leta. Nastopale so Alisa, Analina, Klara Ellana, Lara, Sara, Tara, Estera, Ula, Lara, Nina, Brina, Paulina, Lucija, Gaja, Tinkara, Nuša, Hana in Živa.

Predstavile so se nam članice in mladinke A programa, ki so na letošnjem državnem prvenstvu osvojile 26 medalj in so postale Pokalne prvakinje: Anja s kiji, Anja z obročem, Aja z žogo, Špela s trakom, Ajša z obročem, Lara z žogo in Aleksandra s trakom. Trenirajo pod vodstvom Alene Yakubouskaya in Alene Salauyove.

Žabice je bil naslov točke, ki jo je pripravila Sonja Magurjan, ki naša dekleta poučuje balet. Nastopale so deklice in mlajše deklice A programa: Ema, Dora, Katarina, Tija, Tanja, Tija, Alja, Pilar, Pilar Rubba, Kim in Julija.

Sledila je točka z naslovom Fanny ritmika, humoristična točka, v kateri nastopata kadetinji Karina in Maša.

Deklice A1, ki trenirajo pod vodstvom Ele Erhatič, so nastopile na glasbo All I want for Christmas znane pevke Mariah Carey. Sledil je nastop deklic podružnice osnovne šole Oskarja Kovačiča, ki so z vodstvom vaditeljice Ane Lilik pripravile nastop na pesem njihove najljubše nadaljevanke Soy Luna.

Tudi A1 program ima uro plesa. Predstavile so plesno točko, ki jim jo je pripravila Elena Karaseva.

Predzadnji nastop so prikazale mlajše deklice, Paula, Klara, Mylana in Urša, ki trenirajo dvakrat do trikrat tedensko pod vodstvom Neže Celarc in Ane Rebov. Prikazale so del skupinske sestave brez rekvizita, s katero bodo tudi nastopile na prihajajočih tekmovanjih.

Novoletni nastop so zaključile naše tekmovalke A programa s plesom Can-can: Špela, Aja, Anja Tomazin, Aleksandra, Lara, Anja Mavrič, Ajša, Polina, Daria, Maša, Karina in Beti. Točko je pripravila Sonja, ki naša dekleta poučuje balet.

Ob koncu leta smo se zahvalili vsem, ki tako nesebično in zelo potrpežljivo delijo svoje znanje in čas, da lahko pišemo skupno zgodbo uspehov in veselja do ritmične gimnastike.

Kar nekaj je staršev, ki svoj čas in znanje prostovoljno vlagajo v klub in s tem pomagajo pri izvedbi tekmovanj in v vseh organizacijskih delih celotnega kluba. Hvala!

Za predanost klubu in neizmerno vero v čudovit šport ritmične gimnastike in s tem v naša dekleta, smo se zahvalili našim strokovnim sodelavckam:

  • Plesni pedagoginji Eleni Valeryanovi Karasevi,
  • baletnima pedagoginjama Georgeti Capraroiu in Sonji Magurjan,
  • sodnicam: Marjeti Kline Suzič, Eriki Rakuša, Zali Zaletelj, Andrei Žegarac,
  • trenerkam A1 programa in mlajših kategorij: Lei Golar, Evi Cimperman, Emini Haračič, Špeli Gala, Eviti Pšeničny, Ani Lilik, Saši Bilič, Eli Erhatič, Sari Koprivec, Niki Pavlina Cirman, Neži Celarc.
  • odgovorni trenerki A1 programa in trenerki mlajših deklic tekmovalnega A programa Ani Rebov,
  • priznani ruski trenerki Olgi Čajnikovovi,
  • trenerki A programa in strokovni vodji mlajših kategorij tekmovalk A programa Aleni Saluyova, ki profesionalno in neutrudno vodi naše izbrane vrste ter
  • strokovni vodji kluba KRG Narodni dom in glavni trenerki A programa, in na novo izvoljeni predsednici Strokovnega odbora za ritmično gimnastiko pri Gimnastični zvezi Slovenije Aleni Yakubovskaya.

Na svoji dolgi in naporni poti razdeljevanja daril pa Božiček ni pozabil na naše ritmičarke, ki neumorno preživljajo ure in ure v telovadnici.

Za nami je zelo uspešno leto, kajti članice našega kluba so ponovno sestavljale ekipo za največja tekmovanja. Na Evropskem prvenstvu v Budimpešti sta zastopali barve Slovenije Aja Jerman in Anja Tomazin, na Svetovnem prvenstvu v Pesaru pa prav tako Aja Jerman in Aleksandra Podgoršek. Aleksandra je na podlagi uvrstitve pridobila tudi perspektivni razred po merilih Olimpijskega komiteja Slovenije.

Naše tekmovalke so se udeležile dveh velikih tekmovanj za Grand prix, sedem Svetovnih pokalov in 17 mednarodnih tekmovanj. Na državnem prvenstvu je naslov državne prvakinje med članicami tako v mnogoboju, kot v finalih z žogo, kiji in trakom osvojila Aleksandra Podgoršek. Državna prvakinja v vaji z obročem in državna podprvakinja v mnogoboju je postala Aja Jerman, Anja Tomazin pa je bila tretja z obročem. Med mladinkami je zmagala Lara Pikovnik, Anja Mavrič pa je bila tretja. V kategoriji deklic je zmagala Tara Dragaš, drugo mesto pa je osvojila Maša Bajt. Skupaj smo osvojili 26 medalj. Zmagali smo tudi na državnem prvenstvu v skupinskih sestavah v kategorijah deklice in mlajše deklice. Svoj primat  pa smo potrdili še z zmago v Pokalu Slovenije tako v absolutni kot v mlajših kategorijah.

Uspešna so bili tudi dekleta programa A1. V skupinskih sestavah so Tinkara Pezdir Černe, Sara Mandič,Neža Gliha in Eva Čakš postale državne prvakinje med mladinkami. Med posameznicami je postala državna prvakinja  Špela Gašperut Pejovnik s kolebnico, 2. mesto sta osvojili Tinkara Pezdir Černe s kolebnico in Sara Koprivec s trakom, Sara Mandič pa je bila tretja s kiji. Na Pokalu Slovenije v absolutni kategoriji pa so naslov prvakinj osvojile Sara Koprivec, Tinkara Pezdir Černe in Neža Gliha. Vse omenjene  so osvajale medalje tudi na mednarodnih tekmovanjih.

Galerija

 
 
 
 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 31. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 31. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Zlati sponzorji:

 

 

 

 

Bronasti sponzor:


 

Sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program so podprli: