DP prvi dan - Bilićeva in Čebaškova skupaj na vrhu

Natisni

Ljubljana, 15. junija 2013: Saša Bilić (KRG Narodni dom) in Monija Čebašek (KŠRG Šiška) sta si razdelili naslov članske državne prvakinje v ritmični gimnastiki. Špela Kratochwill je zmagala med mladinkami, Aleksandra Podgoršek med kadetinjami in Lara Pikovnik (vse KRG Narodni dom) med mlajšimi. Gledalce na Galjevici pa je navdušila tudi povratnica (med članicami) po štirih letih Mojca Rode.


Tekmovanje v članski kategoriji je bilo za gledalce v športni dvorani Krim na Galjevici prava paša za oči. Ne le, da sta se Bilićeva in Čebaškova do zadnjega nastopa s trakom borili za naslov prvakinje; na koncu sta si ga z identičnim zbirom 59,250 točke razdelili, gledalci so z navdušenjem pospremili tudi vrnitev najboljše slovenske ritmičarke Rodetove, ki se je po štirih letih in dveh porodih predstavila zunaj konkurence z le dvema vajama, obročem in kiji. Za predstavo z obročem je prejela celo najvišjo oceno članskega tekmovanja (16,050).

V konkurenci mladink sta nastopili najboljši slovenski ritmičarki minule sezone v absolutni kategoriji Špela Kratochwill in Karmen Petan, ki pa sta zaradi mladosti nastopali še med mladinkami. Petanova je bila v boju za mnogobojski naslov boljša z obročem in kiji, z žogo sta bili tekmici poravnani, Kratochwillova pa si je po odlični predstavi s trakom zagotovila nov naslov mnogobojske prvakinje (59,400 točke). Petanova se je morala zadovoljiti s srebrom (58,150). Tudi za tretjo stopničko sta se pomerili Zala Dornig (54,000) in Aja Jerman (55,400); slednja je na koncu imela večji zbir in se veselila bronaste kolajne. Vse omenjene so tekmovalke Narodnega doma.


Tudi v preostalih kategorijah so naslove osvojile ritmičarke Narodnega doma. Med kadetinjami je za Podgorškovo (50,750) drugo mesto osvojila Ana Kragulj (48,350/Moste), tretja pa je bila Taja Karner (47,100/Narodni dom).


Med mlajšimi pa je Narodni dom slavil dvojno zmago. Na najvišji stopnički je končala Pikovnikova (39,000), naslov podprvakinje pa je pripadel Maši Zaletelj (38,350).


Državno prvenstvo se bo v nedeljo na Galjevici nadaljevalo s finalnimi nastopi ter tekmo najmlajših v skupinskih sestavah.


Izidi DP mnogoboj:


Članice:

1. Saša Bilić (KRG Narodni dom) 59,250

1. Monija Čebašek (KŠRG Šiška) 59,250

3. Pia Arhar (ŠD Moste) 53,150


Mladinke:


1. Špela Kratochwill (KRG Narodni dom) 59,400

2. Karmen Petan (KRG Narodni dom) 58,150

3. Aja Jerman (KRG Narodni dom) 55,400

...


Kadetinje:

1. Aleksandra Podgoršek (KRG Narodni dom) 50,750

2. Ana Kragulj (ŠD Moste) 48,350

3. Taja Karner (KRG Narodni dom) 47,100

...


Deklice:

1. Lara Pikovnik (KRG Narodni dom) 39,000

2. Maša Zaletelj (KRG Narodni dom) 38,350

3. Taja Frölich (ŠD Moste) 35,950

...


Iskrene čestitke in vse najboljše na drugi dan državnega prvenstva!

Galerija


Vir: STA

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: