Zmagovalka 25. MTM je Daria Kondakova

Ljubljana, 7. april 2012: Ruska superzvezdnica Daria Kondakova je zmagovalka 25. mednarodnega turnirja v ritmični gimnastiki MTM Narodni dom. Družbo na stopničkah sta ji delali Izraelka Neta Rivkin in Ulyana Trofimova iz Uzbekistana. Slovenska državna prvakinja Tjaša Šeme je kljubovala poškodbi gležnja, stisnila zobe in se uvrstila na peto mesto.Odlično so se slovenske ritmičarke odrezale v mlajših kategorijah, kjer so po tradiciji osvajale stopničke. Med mladinkami, ki so letos nastopile v ekipnem tekmovanju, je zmagala ekipa Rusije v sestavi Aleksandre Soldatove in dvojčic Dine in  Arine Averine. Drugo mesto je zasedla ekipa  Slovenije, ki sta jo predstavljali Špela Kratochwill in Karmen Petan. Največ odličij so Slovenke pobrale v kadetski kategoriji, kjer je zmagala Aja Jerman, Italijanka Valerya Pysmenna je bila druga, Taja Karner pa tretja. Med deklicami je slavila zmago predstavnica Rusije Alisa Abramkova, drugo mesto je osvojila Italijanka Alexandra Agiurgiuculese, tretje mesto pa predstavnica KRG Narodni dom Aleksandra Podgoršek.

 

Z leve proti desni: Ulyana Trofimova, Daria Kondakova in Neta Rivkin

 

Med reprezentantkami Slovenije so v članski konkurenci nastopile tudi Sara Kragulj, Ana Gomzi, in Emina Haračič. KRG Narodni dom je, prvič v letošnji sezoni po poškodbi, v vaji z obročem zastopala Manca Marcelan, ŠD Moste pa Veronika Cencen. Sara se je uvrstila na 7. mesto, Emina na 13., Veronika na 18., Ana na 19., Manca pa na 21. mesto.

Tjaša je svoje nastope ocenila takole: "S celotno tekmo seveda ne morem biti zadovoljna, saj mi je uspela le vaja s kiji. Kljub vsemu sem ponosna nase, da sem zdržala celotno tekmo, saj ta čas zaradi poškodbe noge nisem v pravi formi, domačega turnirja pa kljub drugačnim nasvetom zdravnikov res nisem želela izpustiti. Prav v zadnji vaji sem pokazala, kdo sem, in vesela sem, da sem se z dobrim nastopom malo oddolžila vsem navijačem, ki so me spodbujali iz nastopa v nastop. Iskreno povedano, pa sem vesela, da je konec, saj so bile bolečine zelo močne," je po tekmi povedala izkušena slovenska telovadka Šemetova, ki se že vse od jesenskega svetovnega prvenstva bori s poškodbo noge.

"Vesela sem, da je mojemu klubu Narodnemu domu uspelo izpeljati tako dober turnir in privabiti vrhunske tekmovalke, svetovne zvezdnice ritmične gimnastike, ki bodo v Londonu krojile olimpijski vrh. Posebna zahvala pa gre tudi vsem navijačem, ki so me spodbujali in navijali zame, čeprav mi ni šlo tako od rok, kot so me vajeni," je še dejala slovenska prvakinja. Na turnirju se je s sedmim mestom izkazala tudi lanska mladinska prvakinja Sara Kragulj, za katero je bil prav ljubljanski turnir prva velika tekma v članski kategoriji: "Vedno bi sicer lahko bilo tudi boljše, a sem zadovoljna, saj sem na svoji prvi večji tekmi vaje izpeljala dobro. Rada tekmujem doma, v domačem okolju je lepše, ker je tudi veliko spodbude s tribun. Najlepše sta mi danes uspeli vaji z obročem in s kiji."

 

Najboljše tri ekipe mladink

Odlično so se slovenske ritmičarke odrezale v mlajših kategorijah, kjer so po tradiciji osvajale stopničke. Med mladinkami, ki so letos nastopile v ekipnem tekmovanju, je zmagala ekipa Rusije v sestavi Aleksandre Soldatove in dvojčic Dine in  Arine Averine. Drugo mesto je zasedla ekipa  Slovenije, ki sta jo predstavljali Špela Kratochwill in Karmen Petan. Na tretje mesto pa se je uvrstila ekipa Združenih držav Amerike s tekmovalkama Brigita Budginas in Natalie MCGiffert. Na 5. mesto se je uvrstila druga ekipa Slovenije v sestavi Zale Dornig in Monije Čebašnik, na 7. mesto pa ekipa Narodnega doma z Lano Lozej in Barbaro Robar.

Največ odličij so Slovenke pobrale v kadetski kategoriji, kjer je zmagala Aja Jerman, Italijanka Valerya Pysmenna je bila druga, Taja Karner pa tretja. Med predstavnicami Slovenije iz KRG Narodni dom so si v padajočem zaporedju sledile še Zoja Marija Ivančič s sedmim mestom, na osmo mesto se je uvrstila Anja Tomazin, Ana Lilik je bila 11, Gaja Malovrh pa 15. Med ostalimi kadetinjami - predstavnicami Slovenije so nastopile še Iza Zorec in Maša Kavčič za slovensko reprezentanco in Maša Bizjak za KŠRG Šiška. Iza se je uvrstila na 6. mesto, Maša Kavčič na 9. mesto, Maša Bizjak pa na 16. mesto.

Med deklicami je slavila zmago predstavnica Rusije Alisa Abramkova, drugo mesto je osvojila Italijanka Alexandra Agiurgiuculese, tretje mesto pa predstavnica KRG Narodni dom Aleksandra Podgoršek. Zelo dobro so se odrezala tudi ostala dekleta Narodnega doma, in sicer se je ne 7. mesto uvrstila Lara Pikovnik, 8. mesto je zasedla Teja Leskovšek, Maša Zaletelj je osvojila 13., Tija Lea Glavan pa 14. mesto.Tekmovanja sta se udeležili še dve Slovenki, in sicer Ana Kragulj (ŠD Moste, ki je zasedla 6. mesto in Nina Vidmar (KŠRG Šiška), ki se je uvrstila na 12. mesto.

 

Rezultati 25. MTM

 

Preberite tudi:

Kondakova zmagovalka na Galjevici, Šemetova peta (vir: STA, Sportal)

Na Galjevici se obeta vrhunski spektakel v ritmični gimnastiki

 

Oglejte si:

Galerijo slik 25. MTM

Video posnetke 25. MTM

 
 
 
 

 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 32. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 32. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Glavni sponzorji:


Medijski sponzor, prenos tekmovanja,
fotografiranje:

www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 www.revija-vita.com

www.moreltv.com

www.bont.si

 

 

 

Spletna stran:

 

Sponzorji:

 

 

 


 

Program so podprli: