Aleksandra in Aja sta na 35. Svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki uspešno zastopali barve Slovenije

Natisni

Pesaro, 31. avgust 2017: Aleksandra Podgoršek in Aja Jerman Bukavec, ki sta na 35. Svetovnem prvenstvu v ritmični gimnastiki zastopali Slovenijo z individualnimi sestavami, se zadovoljni vračata s tega velikega tekmovanja. Aleksandra se je uvrstila v prvo polovico (44. mesto) in s tem bo pridobila perspektivni razred. S tekmovanjem na svetovnem prvenstvu pa je zadovoljna tudi Aja, saj se je predstavila z enim od svojih najboljših tekmovanj (64. mesto). S tekmovalkama je zadovoljna tudi trenerka slovenske reprezentance Alena Salauyova. Tako za Aleksandro kot Ajo je bilo to prvo tekmovanje na svetovnem prvenstvu.

Aja Jerman Bukavec, Alena Salauyova in Aleksandra Podgoršek

Povzeto po STA:

Aleksandra Podgoršek, ki je pri komaj 15 letih osvojila naslov članske državne prvakinje v ritmični gimnastiki, je na 35. svetovnem prvenstvu v Pesaru upravičila pričakovanja strokovnega vodstva in izpolnila zadani cilj. Aleksandra je namreč v mnogoboju med 90 tekmovalkami končala v prvi polovici na 44. mestu, najboljši dosežek ji je uspel z žogo.

Mlada reprezentantka, ki je šele januarja prestopila v člansko kategorijo in konec julija dopolnila 16 let, je bila namreč z žogo celo 34., s kiji pa 36. Manjša nepazljivost in napaka pri obroču jo je takoj potisnila nižje; imela je 56. dosežek v tej sestavi, s trakom pa 47. Kljub temu je oba dneva kvalifikacij uspešno nastopila in pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, da ima potencial za naprej, če ga bo le znala unovčiti.

Med posameznicami je nastopila tudi Aja Jerman Bukavec, ravno tako debitantka na SP, ki je pred dnevi dopolnila 18 let. Tudi ona se je za prvi nastop med elito dobro odrezala, skupno je končala na 64. mestu, najboljši dosežek pa je imela s trakom, kjer je bila 51.

Z obema mladima reprezentantkama, tako Aleksandro kot Ajo, ki vadita v Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom pod vodstvom trenerk Lene Salaujove in Lene Jakubovske, so bili zelo zadovoljni tudi v strokovnem štabu. "Punci sta zdržali pritisk prvega svetovnega prvenstva, za kar ju lahko le pohvalimo. Obe sta kljub mladosti in neizkušenosti svoja programa oddelali uspešno, samozavestno in izrazno," je uvodoma svoji varovanki pohvalila trenerka reprezentance Alena Salauyova.

"Aleksandra je prikazala štiri sestave z le eno napako, sicer jo je ta v sestavi z obročem drago stala, pri riziku je izgubila več kot točko, a ne glede na to je v celoti izpolnila zastavljeni cilj. Zelo smo zadovoljni in tudi sama je z nastopi zadovoljna, povsem upravičeno," je pojasnila Alena Salauyova.

"Tudi za Ajo moram reči, da je svetovno prvenstvo oddelala precej bolj suvereno kot druge tekme letos, svetovne pokale in podobno. Bila je odprta, izrazna, samozavestna. Tudi njej lahko čestitamo za uspešen nastop," je nastope Slovenk ocenila glavna trenerka reprezentance.

V Pesaru so že podelili še druga dva kompleta kolajn za finale s kiji in trakom. Prvi dan finalov sta šla naslova v Rusijo, natančneje v družino Averina, saj je bila z obročem najboljša Dina Averina, z žogo pa njena enojajčna dvojčica Arina Averina. v petek bo na sporedu finale mnogoboja, v soboto in nedeljo pa so na vrsti še skupinske sestave.

 

Galerija

Čestitamo!

KRG Narodni dom Ljubljana

 
 
 
 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 31. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 31. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Zlati sponzorji:

 

 

 

 

Bronasti sponzor:


 

Sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program so podprli: