Vabimo vas, da do 0,5 % dohodnine namenite delovanju našega kluba

Natisni

Spoštovani starši in prijatelji KRG Narodni dom Ljubljana! Radi bi vas opozorili, da lahko do 0,5 % vaše dohodnine, ki bi jo sicer pustili v državnem proračunu, namenite za delovanje izbranih nevladnih organizacij. Zakaj je ne bi namenili našemu klubu?

Vlada Republike Slovenije je leta 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije. Gre za mehanizem, ki omogoča davčnim zavezankam in zavezancem da dohodnino do 0,5 % svoje obračunane dohodnine namenijo za financiranje splošno koristnih namenov.

Zaradi donacij, namenjenih od dohodnine, davčne zavezanke in zavezanci ne boste plačali večje dohodnine. Znesek je namreč prispevek, ki ga država od davka na dohodek namenja za organizacije splošno koristnega namena.

Do konca tekočega leta se morate odločiti komu in v kakšnem deležu boste donirali do 0,5 % vaše dohodnine za tekoče leto in o tem obvestiti davčno upravo. Če svoje odločitve iz prejšnjega leta NE BOSTE spreminjali, VAM NI TREBA STORITI NIČESAR!

Če tega že niste storili, lahko še vedno izkoristite možnost in del svoje dohodnine namenite našemu Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana.

V preteklih letih je to storilo že precej staršev. Zbrani znesek je vsako leto višji. Veseli bomo, če se pridružite tudi vi.

V primeru, da se za donacijo odločite, smo za vas pripravili obrazec ("Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije") z že vnesenimi podatki upravičenca – imenom kluba ter davčno številko.

Obrazec-177: Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije in navodila

Davčni zavezanci lahko posameznemu upravičencu namenite 0,1 %, 0,2 %, 0,3 %, 0,4 % ali 0,5 % dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 0,5 % dohodnine.

Vse, kar morate storiti je, da izpolnite obrazec z vašimi podatki, v zahtevek pripišite % dohodnine, ki ga namenjate klubu KRG Narodni dom Ljubljana, ga natisnite in podpisanega odnesite ali pošljite na pristojni davčni urad.

Slednje lahko storite tudi preko sistema eDavki ali pisno oziroma ustno na zapisnik pri davčnem organu.

Vsem, ki boste namenili del dohodnine Klubu za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana se najlepše zahvaljujemo!

Samo Uhan, predsednik

KRG Narodni dom Ljubljana

 

 

 

 
 
 
 

Program kluba je sofinanciran od Mestne občine Ljubljana.
Na Osnovni šoli Mirana Jarca in Osnovni šoli Oskarja Kovačiča (Dolenjska cesta 20 in podružnica Rudnik) izvajamo brezplačno dejavnost vadbe, ki jo sofinancira MOL.

  

Zahvaljujemo se vsem, ki podpirate KRG Narodni dom Ljubljana in

izvedbo mednarodnega tekmovanja 31. MTM Narodni dom:

 

 

 

Častni pokrovitelj 31. MTM: Župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković


 

Zlati sponzorji:

 

 

 

 

Bronasti sponzor:


 

Sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program so podprli: